Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: Lavonas
Data: 2013-10-11 15:14:57
Na va,

Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos 
uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% 
sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom 
pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur 
persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo jau 
reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas 
skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai ant 
kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas :D)? Mes 
pasirinkom apie 2.5 kg litrui.


"Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net...
> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :)
> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, 
> kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>
> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu 
> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur 
> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai 
> planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>
> Klausimai:
> Receptukai su proceso aprashymu?
> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>
> Atciu in advance :D
>