Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: Lavonas
Data: 2013-10-11 15:17:54
Beje, jokiu mieliu nededam.

"Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net...
> Na va,
>
> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos 
> uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% 
> sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges ishrinkom 
> pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. Kazkur 
> persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant antrojo 
> jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar teisingas 
> skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai 
> ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas 
> :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui.
>
>
> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
> news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net...
>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :)
>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, 
>> kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>>
>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu 
>> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur 
>> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai 
>> planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>>
>> Klausimai:
>> Receptukai su proceso aprashymu?
>> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>>
>> Atciu in advance :D
>>
>
>