Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: lllll
Data: 2013-10-11 11:55:00
Jei gerai pamenu, darom maždaug tokiom proporcijom: trečdalis sulčių ir
du trečdaliai vandens, ir 700-1kg cukraus 10litrų mišinio... Vėliau
Orientyras ir toliau išlieka panašus, bet per paskutinį perpylimą
cukraus sumažinam/padauginam priklausomai pagal skonį. Vandens papildom
tik tokiu atveju, jei labai daug nusipila tirštimo perpilant.

lllll

On 2013.10.11 10:56, lllll wrote:
> Žiūrėk ne vynuoges kilogramais, o kiek sulčių gausis.
> Mes beveik kasmet darom vynuoginį vyną - gaunasi gana neblogas sausas ar
> pusiau sausas vynas.
> Siūlymas nuskinti visus kotelius ir išrinkti blogas uogas (taip dar
> sumažės išeiga), nes jie suteikia vynui aitrumo - paskui tikrai keiksit
> ir nenorėsit gert.
> Jei yra galimybė, kartais palaikom tiesiai sutarkuotas vynuoges (dar
> neišspaudus) šilčiau, kad parūgtų, jei ne - palaikom sultis. Pilam
> apyšilčio vandens (nes dabar gana vėsoka namie), dedam cukraus ir
> raugiam. Kol kas sėkmingai burbuliavo visi gaminti..
> Mokinomės iš tokios senos knygelės apie naminius vynus, tik perleistos
> šviežiai, ir iš patirties...
> Beje, radau ir pačią knygelę internete -
> http://ltoncar.lt/pdf/kaip_gaminti_vaisiu_vyna.pdf
> P.S. niekad nedėjom jokių mielių. Butelius, kamščius ir burbuliatorius
> (stikliniai vamzdeliai, į kuriuos reikia pripilt vandens) perkam
> senukuose, vyno skyriuj.
> 
> lllll
> 
> On 2013.10.10 16:28, Lavonas wrote:
>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :)
>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru vynuogiu, 
>> kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>>
>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu ishmesim, 
>> nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur perskaitciau, kad 
>> ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na tai planuojam paimti 50 kg 
>> vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>>
>> Klausimai:
>> Receptukai su proceso aprashymu?
>> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>>
>> Atciu in advance :D 
>>
>>
>