Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: Indraja
Data: 2013-10-17 16:48:52
Darbo eigoje, ar pilstant - plastikas ne beda.
Bet norint turet geresnes skonines savybes - reiktu naudoti talpyklas is 
tokiu medziagu,
kurios neturi itakos gaminamo vynelio skoniui, taip pat nereaguoja su 
rugstimi.
-- 
pagarbiai;
Indraja

"Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
news:l3on2q$jed$1@trimpas.omnitel.net...
> Mes planavom, kad perpylinesim i toky pat bidona. Blogai?
>
>
> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
> news:l3okrj$gvs$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai ramios bites :)
>> Tik po pirmo parauginimo - reiktu i stiklinius didelius butelius 
>> ispilstyt perkosus :)
>> -- 
>> pagarbiai;
>> Indraja
>>
>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>> news:l3okel$ghq$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Plastikinis 85 litru.
>>>
>>>
>>> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
>>> news:l3oiqv$eog$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>O tamsta i koki bidona uzraugete vyna...? Tikiuosi ne i aliumini? 
>>>>Kazkaip pirma mintis apie toki buvo...
>>>> Aliuminis siaip nuo rugsteles ir rugimo oksiduojas, kad gali stipriai 
>>>> sugadinti vyno skoni ir apskritai, vyna.
>>>> Mano senelis vyneli gamino gerus 40 metu, pagal jo receptura ir mes 
>>>> darom.
>>>> Mieliu papildomai nenaudojam, bet ne kasmet geras gaunas.
>>>> Cukraus 1:10kg proporcija, vandens senelis nepildavo, o mes pilam - tik 
>>>> tiek kad cukrus istirptu pries uzpilant.
>>>> -- 
>>>> pagarbiai;
>>>> Indraja
>>>>
>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>>> news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Na va,
>>>>>
>>>>> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos 
>>>>> uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% 
>>>>> sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges 
>>>>> ishrinkom pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. 
>>>>> Kazkur persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o 
>>>>> ant antrojo jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu 
>>>>> paklausti ar teisingas skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 
>>>>> 4 kg cukraus priklausomai ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas 
>>>>> beje irgi kazkur ishskaitytas :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui.
>>>>>
>>>>>
>>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>>>> news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :)
>>>>>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru 
>>>>>> vynuogiu, kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>>>>>>
>>>>>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu 
>>>>>> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur 
>>>>>> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na 
>>>>>> tai planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>>>>>>
>>>>>> Klausimai:
>>>>>> Receptukai su proceso aprashymu?
>>>>>> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>>>>>>
>>>>>> Atciu in advance :D
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>
>