Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: Lavonas
Data: 2013-10-17 16:01:14
Mes planavom, kad perpylinesim i toky pat bidona. Blogai?


"Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
news:l3okrj$gvs$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai ramios bites :)
> Tik po pirmo parauginimo - reiktu i stiklinius didelius butelius ispilstyt 
> perkosus :)
> -- 
> pagarbiai;
> Indraja
>
> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
> news:l3okel$ghq$1@trimpas.omnitel.net...
>> Plastikinis 85 litru.
>>
>>
>> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
>> news:l3oiqv$eog$1@trimpas.omnitel.net...
>>>O tamsta i koki bidona uzraugete vyna...? Tikiuosi ne i aliumini? Kazkaip 
>>>pirma mintis apie toki buvo...
>>> Aliuminis siaip nuo rugsteles ir rugimo oksiduojas, kad gali stipriai 
>>> sugadinti vyno skoni ir apskritai, vyna.
>>> Mano senelis vyneli gamino gerus 40 metu, pagal jo receptura ir mes 
>>> darom.
>>> Mieliu papildomai nenaudojam, bet ne kasmet geras gaunas.
>>> Cukraus 1:10kg proporcija, vandens senelis nepildavo, o mes pilam - tik 
>>> tiek kad cukrus istirptu pries uzpilant.
>>> -- 
>>> pagarbiai;
>>> Indraja
>>>
>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Na va,
>>>>
>>>> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L talpos 
>>>> uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi kazkur 60% 
>>>> sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas vynuoges 
>>>> ishrinkom pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg cukraus. 
>>>> Kazkur persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus reikia, o ant 
>>>> antrojo jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, noriu paklausti ar 
>>>> teisingas skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 1.5 iki 4 kg cukraus 
>>>> priklausomai ant kiek saldaus-rugshtaus norisi (sitas beje irgi kazkur 
>>>> ishskaitytas :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg litrui.
>>>>
>>>>
>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>>> news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom :)
>>>>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru 
>>>>> vynuogiu, kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>>>>>
>>>>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu 
>>>>> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur 
>>>>> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na 
>>>>> tai planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>>>>>
>>>>> Klausimai:
>>>>> Receptukai su proceso aprashymu?
>>>>> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>>>>>
>>>>> Atciu in advance :D
>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>