Tema: Re: Genetiškai modifikuoti produktai Liet
Autorius: RS
Data: 2009-02-04 17:51:47
Jei manot, kad peilis negali genetiskai modifikuotis, tai matyt mokykloje 
biologijos nesimoket!

"buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
news:mn.23db7d92eb320177.26571@gmx.net...
> Pjaustyk drąsiai, labiau tau jau niekas nepakenks.
>
>
> Audrys explained :
>> o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar 
>> nesimodifikuos genetiskai peilis?
>>
>> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
>> news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net...
>>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas 
>>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?
>>>
>>>
>>>
>>> Ruta submitted this idea :
>>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>>>>
>>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė 
>>>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai 
>>>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>>>>
>>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, 
>>>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir 
>>>> cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais 
>>>> labai labai artėjama prie ribos...
>>>>
>>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>>>>
>>>> Linas Petkevičius schrieb:
>>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
>>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
>>>>>
>>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>>>>>> norimos savybės.
>>>>>>
>>>>>
>>>
>>> -- This is an automatic signature of MesNews.
>>> Site : http://www.mesnews.net
>>>
>>>
>
> -- 
> This is an automatic signature of MesNews.
> Site : http://www.mesnews.net
>
>