Tema: Re: Geneti
Autorius: buran
Data: 2009-02-04 09:42:46
Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas 
modifikuotas krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?



Ruta submitted this idea :
> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>
> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra 
> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl tai 
> jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>
> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant ir 
> to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės 
> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai 
> artėjama prie ribos...
>
> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>
> Linas Petkevičius schrieb:
>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH modifikuotas 
>> cukrus irgi yra cukrus ?
>> 
>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>>> norimos savybės.
>>>
>> 

-- 
This is an automatic signature of MesNews.
Site : http://www.mesnews.net