Tema: Re: Genetiškai modifikuoti produktai Liet
Autorius: Ruta
Data: 2009-02-03 22:38:18
IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.

Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė 
struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai 
skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)

Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, 
išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir 
cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais 
labai labai artėjama prie ribos...

Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.

Linas Petkevičius schrieb:
> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
> 
>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>> norimos savybės.
>>
>