Tema: Re: Genetiškai modifikuoti produktai Liet
Autorius: Audrys
Data: 2009-02-04 10:12:37
o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar 
nesimodifikuos genetiskai peilis?

"buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net...
> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas 
> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?
>
>
>
> Ruta submitted this idea :
>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>>
>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra 
>> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl 
>> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>>
>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant 
>> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės 
>> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai 
>> artėjama prie ribos...
>>
>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>>
>> Linas Petkevičius schrieb:
>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
>>>
>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>>>> norimos savybės.
>>>>
>>>
>
> -- 
> This is an automatic signature of MesNews.
> Site : http://www.mesnews.net
>
>