Tema: risen first impressions
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2009-09-30 10:28:49
Na, jei dar yra nebandzhiusiu:)

Taigi, Risen, naujas pyrana bytes, gotikos serijos kurejo, darbas. Po ishsiskyrimo su JoWooD'u ir neaishkaus gothic franchizes likimo pyrana bytes zhene labai logishka, ir ish pirmu ~6 valandu sprendziant, labai sekminga zhingsni. Zhaidzhiant  Risen (parashytas net tuo pachiu shriftu, kaip gothic:) kyla panashus jausmas kaip mylints su savo zhmonos dvyne seserim, viskas kaipir panashu, bet kazhkas jaudinanchiai naujo ir dzhiuginanchio=). Risen, yra ghotic2 su find and replace randomu pakeistais keleta zhodzhiu. Atrodo, kad chia buvai, ta matei, bet pasirodo, kad ne! Tai visai nauja. Ar tai gerai? (tiesa pasakius shioje vietoje nustojau rashyt ir gurkshtelejau kavos, kad dar kart permastyt atrodytu paprasta klausima:). Taip. Man - labai, labai gerai. Gal todel, kad gotika buvo pirmas zhaidimas po might and magic'o serijos kuris mane ytrauke taip, kad praleidinedavau paskaitas ir aukodavau alaus gerimo laika:) ir suteike begales dzhiugiu jausmu, kuriuos sugriove gotika trechia. Todel risen mano galva yra labai, labai sekmingas kurinys. Ishtaises nemazha mazhu nervinanchiu dalyku senojoj gotikoj (kaipo kepimas tik po viena mesgali keptuvej vienu metu, todel kept 20 mesu budavo tragedija). Taigi labai trumpai plotas, nespoilinant ir toliau pirmi jausmai (dar visai shviezhi.. netiek jau daug ir miego buvo, kad atskirtu ispudzhius nuo shiandienos:).
Esi dar vienas no-name'inis chiuvas, matyt dievai tave myli, nes audrai sudauzhius tavo laiva esi ishmestas i sala. Sala nera tokia labai jau draugishka, ypach po to, kai ishkilo (hence - risen:) keisti griuvesiai ish po zhemes. Ko pasekoje i sala suvazhiavo inkvizicija, kuri suvare visus kaimiechius i miesta (kad nekaishiotu nosies kur nereikia) ir pati apsieme tirt griuvesius. Tas be abejo ne itin patiko vietiniai mafijai, kuri savo shaknis buvo suleidus giliai i miesto valdzhios sluoksnius ir sargus. O mieste shmirinejant baltaskverniams (inkvizicijai ir ju zhmonems), kurie negana to dar ir uzhdraude bet koki laisva judejima i/ish miesto bet kiekviena nusizhengusi ar pagauta shmirinejanti uzh miesto sienu jie prievarta tempia i vienuolyna ir padaro savo pakalikais (sklinda kalbos, kad vargsheliams tiesiog praplauna smegenis). Negana to, uzhslinko baisine audra, zhvejai negali plaukt i jura. Pilnas miestas bedarbiu kaimiechiu, ir zhveju suvarytu chia inkvizicijos, ar uzhdaryti audros. Visas miestas, tai tiksinti socialine bomba, kuri bet kuriuo metu gali sprogti. Kuria puse pasirinksit jus? Save sukileliais vadinachius papraschiausius vagis, ar save shventaisiais geriechiais vadinanchius baltaskverniams, kuriems matyt rupi tik prisiplesht paties turtu ish shikilusiu griuvesiu? Rinkites atsargiai, nes nuo to priklausys jusu ateitis ir tobulejimo galimybes.

Taigi kolkas didzhioji dalis zhaidimo buvo praleista mieste sprendzhiant ivairias miestelenu problemas, tiesa daugiau net ne sprendzhiant, o renkant informacija apie abi puses, taigi zhaidimas nera pats tinkamiausias norintiems 98 procentus laiko praleist pwninant n00bus mobus.
Kalbant apie pwninima - kovos sistema (kolkas nemachiau magijos) yra kazhkuo panashi i senasias gotikas, bet shiek tiek skiriasi, gal ash nerandu reikalingo mygtuko, bet nerandu priesho lokinimo mygtuko ant pulto (je, pamirshau paminet, kad maigau x360 versija - dzhyzus kaip buvo keista pradzhioj gotika zhaist su pultu, ale kazhkaip apsipratau, net prie uber jautraus deshnio valdiklio), nes kartais vazhiuojant serija prieshas skrykteli kazhku i shona ir pishy prapala, kol apsisuki suvalgai kelis smugius, kuriu kiekvienas nujama po gerus 30, 35% gyvybes. O gal chia specialiai taip? Realistishkumui pridet? Lygiai taip pat nesugebejau padaryt tos counter atakos su "y".. nu fyg, vilkai mane sugrauzhdavo, o kiekvienas alkoholikas sumushdavo tik pradejus bandyt, she tau ir heroishkumas:). Kalbant apie realistishkuma - naktis gotikoj yra naktis - gali bandyt vaikshchiot, bet didzhioji dalis liaudies miegos (kaip ir kitose gotikose) ir svarbiausia - matomumas bus tragishkas! Nezhinau kaip pc versijoje, bet konsolineje nera jokio ekrano pasishviesinimo, taigi arba lakstysi beveik nieko nematydamas, arba turesi naudot deglus, kuriu pagalba matysi irgi ne tiek ir daug, arba tiesiog eik miegot ir lauk ryto - ish pradzhiu labai nervino, bet paskui, nu gerai, dabar rashant:), tai atrodo labai neblogas realizmo igyvendinimas.
Konsoline versija. 
Kaip minejau gotika ant konsoles ish pradzhiu atrode kaip makaronu valgymas chopstikais, bet kai prasizhaidzhiau, atrodo, kad blyn, visai patogu. Gotika, kiek ash prisimenu visa laik turejo priesho lockinimo funkcija, taigi praktishkai normalus konsolishkumas:). Inventorius toks keistas miksas tarp konsolishkumo ir pc. Konsolei jis na, daugmazh patogu, nera toks patogus, kaip noretusi, bet reiktu paklaust zhmoniu zhaidzhiusiu pc versija, kaip ten, ar jis ni ryba ni miaso visur, ar jis padarytas shiek tiek nepatogiai konsolems, nes tai visgi pc oriented geimas? Del deshinio valdymo mygtuko jautrumo ir dar del kautyniu, del tamsos nakti ir pan lgai keikiausi ir sakiau, kad kai ishsisuks normali pc versija imsiu ja, ale tada gavau achivementus.. achivementa "idiot" uzh trechia mirti nukritus ish aukshtai, dar viena achivementa uzh surinktus 1000 aukso, dar viena uzh kekshes apgynima... Nu blyn, visgi esu shioks toks achivement whore, taigi zhiuresim, gal bandysim ant vienos sistemos praeit vienu keliu, ant kitos kitu.:)
kas mane labiausiai nudzhiugino ir nustebino tuo pachiu metu - nepamachiau kolkas nei vieno bug'o, kas pyrana bytes kurinyje yra panashu i tai, kaip pravazhiuot pro kauna ir nepamatyt nei vieno kebabu kioskelio ( :P ). Vienu zhodzhiu jei jau pasikeite pyrana bytes ir kaunas turi shansa!
Pirmo zhvilgsnio ivertinimas 9.5/10
p.s. mano zhmoan dvynes sesers neturi;)

-- 
___________
©Toxis