Tema: Re: grazuole prisiplaukiojo
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2010-01-07 11:56:28
Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių skiriasi viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi, ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :)))
Kaip jums toks argumentas?

"Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net...
> o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir garsiai 
> cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos.
> gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina apie 
> 12-15 metu senumo zhuvi.
> 
> 
> 
> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
> news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net...
> > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad "cia ne 
> > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati degtine 
> > anksciau buvo svelnesne"  ir t.t.
> > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie 
> > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai tik i 
> > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu mielaciaus- 
> > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia"
> > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra 
> > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis bus 
> > prastesnis nei dideles.
> > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant kazkuo- 
> > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies skonis 
> > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus.
> >
> >
> > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message 
> > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net...
> > :))))))
> > ir tik todel!!!
> > :))
> >
> > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne
> >
> > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
> > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net...
> >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies mesa 
> >> buna
> >> skanesne?
> >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip teisinasi, 
> >> kodel
> >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel.
> >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu poziuriu.
> >>
> >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message
> >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net...
> >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas esu
> >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg papuole
> >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. Tai
> >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena lydeka.
> >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message
> >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net...
> >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju sukeltas
> >>>> efektas.
> >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn tuo...
> >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save gali
> >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;)
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message
> >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net...
> >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo didesnė, tuo
> >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku labai
> >>>>> paplitęs.
> >>>>> ---
> >>>>> Petka
> >>>>>
> >>>>> Dar321 wrote:
> >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių"
> >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės.
> >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad gali
> >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie "sausas 
> >>>>>> ir
> >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;)
> >>>>>>
> >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja 
> >>>>>> daugiau
> >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių.
> >>>>>>
> >>>>>> -------------------------------->
> >>>>>> Su pagarba,
> >>>>>> Darius
> >>>>
> >>>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>
> >>
> >
> > 
> 
>