Tema: Re: Universally Preferable Behaviour: A Rational Proof of Secular Ethics
Autorius: shedeuw
Data: 2009-03-09 19:11:50
Pats sau priestarauji. Jei jau yra moralines normos, kurios pateisina valdymo forma, tai kam kurti naujas ar modifikuoti esamas? Zmones ateina i valdzia su tam tikrom idejom - ir jas verta keisti nebent, jei ta valdymo forma keiciasi.

"Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:gp16g8$qqa$1@trimpas.omnitel.net...
Tai, kad kažkokios iš anksčiau susiformavusios moralinės normos be jokios abejonės įtakoja žmonių valdymo formą, niekaip nepaneigia teiginio, kad valdančioji klasė kuria naujas bei modifikuoja savo naudai esamas etikos teorijas ir aišku aktyviai jas propaguoja, kad pateisinti savo valdžią. Taip kad bent jau šitoje vietoje diskusijai nelabai yra vietos :)

Jei manai, kad komunizmo idėjas galima nuosekliai išdėstyti popieriuje, labai klysti. Komunizmo teorija niekada nepraėjo elementaraus internal consistency testo, nekalbant jau apie external consistency. Jei nori patikrinti šioje knygoje išdėstytos teorijos nuoseklumą - pirmyn, bus įdomu išgirsti kritiką :)

--
Doc

"shedeuw" <shedeuw@yahoo.com> wrote in message news:gp119g$j5o$1@trimpas.omnitel.net...
> Nematau reikalo skaityti, kai jau tavo duotuose istraukose galima gincytis ir gincytis. Kad ir "ruling classes inevitably use ethical theories to justify their power " - galima i tai ziureti atvirksciai: pirma atsiranda tam tikra morale, isitikinimai, o tik paskui pagal juos sukuriama nauja valdzios sistema, todel teigti, jog valdzios sistema remiantis tam tikrais etiniais principais pateisina save yra tas pats, kas teigti, jog vaikas vartodamas temrina "tevai" pateisina savo egzistavima.
> Pats autorius yra linkes i anarchizma ir su panasiais gincytis yra tiesiog beprasmiska. Kaip ir su komunizmo propaguotojais - viska galima graziai isdestyti popieriuje, bet realybeje tokios "genialios", "revoliucines" idejos pasmerktos zlugti, nes bando primesti dirbtinai sukonstruotus konstruktus. Autorius manosi padares kazkoki revoliucini suoli (filosofiniame) mastyme, bet jei pradesi gilintis i visu, kuriuos kankina panasios ambicijos, darbus, tai net internetui nebeliks laiko :))