Tema: Re: koks linkas patikrinti tech galiojima pagal numeri
Autorius: Caponi
Data: 2011-08-26 15:43:53
Visiskai teisingai. Tik, bent teoriskai, lipdukai klijuojami tik ant techniskai tvarkingu automobiliu. Techninis stovis ivertinamas tam tikru proceduru metu, kuriu vienas is pavadinimu yra privalomoji technine apziura (taciau gamintojo atveju tai gali vadintis, pvz., kokybes kontrole ar dar kaip nors, taciau esme yra absoliuciai ta pati ir teisiskai visos tos proceduros turi vienoda juridine galia tinkamumo eksploatuoti transporto priemone bendrojo naudojimo keliais atzvilgiu). As siuo atveju isijungiau i diskusija, nes Linas pradejo aiskint, kad jo naujo automobilio technines bukles niekas nevertino, kad vertinimus daro tik valstybe ar valdiska institucija - tokie teiginiai yra absoliuti nesamone - pirmine procedura leidzianti eksploatuoti automobili atliekama gamykloje ir galioja 3 metus, paskui istatymu automobilio savininkai ipareigojami tam tikrais intervalais techinio stovio ivertinimui automobili pristatyti i turincias teise tai daryti imones.

-- 
Caponi
Mitsubishi Galant '99 2.5i V6-24 Avance
Mitsubishi Space Star '01 1.8 GDI



"Tomas" <info@nigeria.gov> wrote in message news:j383cp$t28$1@trimpas.omnitel.net...
> Lipdukas viso labo yra zhenklas policininkams "shita jamam" arba "nejamam", o daugiau jis nieko nereishkia ir jokios juridines galios neturi. Ant mashinu Tuvlita ji klijuoja tik tam, kad be reikalo nestabdinetu.
> 
> "Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message news:j3832n$sgp$1@trimpas.omnitel.net...
> 
>> Plius kaip rase test - lipdukus Tuvlita klijuoja ir naujom masinom, kas reiskia, kad nauja masina atitinka visus tuos pacius reikalavimus