Tema: Re: sasyskos
Autorius: Ruta
Data: 2009-09-16 08:46:13
F00F schrieb:

> 
>> Na taip. O ką jie veikia mėsoje? Jei valgau mėsą, noriu ne tik mėsos
>> skonio augalinių baltymų :) 
> 
> Kokia prasmė pirkti dešrą, jei nori mėsos? Kad būtų lengviau kramtyti?
> Jei yra mėsa, tai kam iš jos gaminti dešrą (malti ir pan.), jei tą galima
> pagaminti iš visokių atliekų. O valgomas atliekas -- kam išmesti, jei 
> galima pagaminti produktą, kuris niekuo nesiskiria nuo to, kuris pagamintas
> iš mėsos (tikriausiai, raumenų?) Skirtumas yra tik tol, kol patenka
> į skilvį, o paskui -- baltymas ir yra baltymas.

Tai šitaip galima daug ką sakyti - kam iš viso užsiiminėti kulinarija ir 
gaminti įvairius produktus - kai patenka į skilvį, vistiek tas pats....
O bet jei rimčiau, tai tu klysti. Baltymas nėra lygu baltymui skilvyje, 
fiziologija yra šiek tiek sudėtingesnis dalykas, nei "baltymai, riebalai 
ir angliavandeniai"....

Šiaip reikia skirti mėsos atliekas nuo menkavertės mėsos.

> 
>> Matai, čia ne chemiją, o biochemiją reikia mokėti :))) Na, dar
>> fiziologijos ir medžiagų apykaitos pagrindai būtų neblogai.
> 
> Pradžiai bent jau gerai būtų suprasti, kas yra cheminis junginys ir kad
> tas pats junginys gali turėti daug pavadinimų ir net E numerį, ir kad 
> E numeris ir yra -- tik numeris ir nieko daugiau.

Tai o ką? Ar aš ką nors kitą sakau? O bet tačiau, jeigu skelbiamasi, kad 
be E, tai norėčiau suprasti, kad be _jokių_ medžiagų, kurios 
klasifikuotos pagal E nomenklatūrą. O jeigu taip nėra, reiškia mane 
apgaudinėja.