Tema: Re: sasyskos
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-09-14 23:35:24
"F00F" <ragelis@1.lt> wrote in message news:h8m86s$jrt$1@trimpas.omnitel.net...
> Ruta wrote:
> 
>>
>> Manom, kad dar norėčiau tiksliau žinoti, kas yra tie "gyvūniniai
>> baltymai", naudojami virtose dešrelėse...
> 
> Gal tie patys, iš kurių ir tu pati padaryta?

Jei ten būtų mėsa - ji ir būtų įvardinta kaip mėsa. Tokiais gudriais pavadinimais paprastai maskuoja įvairius nelabai valgomus subproduktus. Geriausiu atveju tokius kaip kremzlės, tešmenys, plaučiai. Blogiausiu atveju - oda, ragai ir kanopos.
 
> Kuo blogai soja? Augaliniai baltymai, nugi.

Gal tamstai ir gerai (kol kas). Vis dėlto žmonės, pirkdami dešrą, tikisi mėsos, o ne smulkinto tualetinio popieriaus.

> Bet varykit toliau, visai linksma paskaityt. Kiek atsimenu,
> tai kadaise mokyklose būdavo dėstomi šiokie tokie chemijos
> pagrindai, bet vidutiniam valgytojui tai, aišku, jau per
> daug sudėtinga.
> 

Aš suprantu, kad jums, kaip vidutiniam valgytojui sudėtinga, bet keista, kad mokykloje jūsų neišmokė paprasčiausio mandagumo. Ko gero, chemijos, biologijos, anatomijos pagrindų - taip pat.