Tema: Re: sasyskos
Autorius: F00F
Data: 2009-09-15 22:54:04
Ruta wrote:


> ČIa, beje, vienas iš gamintojų triukų: jie _neprivalo_ nurodyti būtent E
> numerio. Jie privalo tik išvardinti sudedamąsias dalis. Todėl, pvz.,
> gali laisvai pasirinkti, ar rašyti "citrinos rūgštis", ar E330.

Jeigu bus nurodyta "citrinos rūgštis" ir kiti panašūs, tai pirkėjas supras, 
kad čia natūralus, ykalogiškas ir gal net "organinis" produktas, o 
jeigu parašyta E330 -- tai jau nuodas ir CHEMYJE. Taigi, jei pirkėjai
reikalauja, kad juos apgaudinėtų, tai kodėl gi ne? Ta proga, obuolio cheminė
sudėtis:

http://community.livejournal.com/kitchen_nax/3310047.html

"Obuolienė be konservantų" -- oksimoronas?


> Na taip. O ką jie veikia mėsoje? Jei valgau mėsą, noriu ne tik mėsos
> skonio augalinių baltymų :) 

Kokia prasmė pirkti dešrą, jei nori mėsos? Kad būtų lengviau kramtyti?
Jei yra mėsa, tai kam iš jos gaminti dešrą (malti ir pan.), jei tą galima
pagaminti iš visokių atliekų. O valgomas atliekas -- kam išmesti, jei 
galima pagaminti produktą, kuris niekuo nesiskiria nuo to, kuris pagamintas
iš mėsos (tikriausiai, raumenų?) Skirtumas yra tik tol, kol patenka
į skilvį, o paskui -- baltymas ir yra baltymas.

> Matai, čia ne chemiją, o biochemiją reikia mokėti :))) Na, dar
> fiziologijos ir medžiagų apykaitos pagrindai būtų neblogai.

Pradžiai bent jau gerai būtų suprasti, kas yra cheminis junginys ir kad
tas pats junginys gali turėti daug pavadinimų ir net E numerį, ir kad 
E numeris ir yra -- tik numeris ir nieko daugiau.