Tema: Re: Maisto priedai & konservantai aka E
Autorius: Vinetu
Data: 2010-08-02 14:09:51
ne vien prieskoniu skoni sustiprina bet ir sustiprina to 10% gryno farso 
desroje skoni taip suteikdama atliekom mesos skoni. Nu gerai... buna 
deda ne odas maltas, o soja. Bet turetu but ant produkto nurodyta kad 
tai "Desros skonio gaminys" :)

On 2010-08-02 12:03, Toxis@ze_yvil_place wrote:
> ne, msg buten ir sustiprina prieskoniu skoni.
> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>  wrote in message news:i368h7$816$2@trimpas.omnitel.net...
>> Vien prieskoniai be msg to nepadarytu. Manai ta msg deda for fun?
>>
>> On 2010-08-02 11:56, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>> tai pala, ar msg paverchia odas neishpasakytai skaniomis, ar vigi ta padaro prieskoniai, su msg?
>>> ash nesiginchiju, kad msg paverchia dalykais "skanesneis" -t.y. suintensyvina skoni, bet jis nepaverchia nevalgomu dalyku valgomais - ta daro kechiupas:)
>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>   wrote in message news:i367nv$6pl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Panasiai. Dedasi dar ir gero farso apie 10%, prieskoniai, perdirbtos
>>>> mesos mase, skonio stipriklis, konservantai, tirstikliai. Gaunasi
>>>> skanios desreles. Tikrai skonis stipresnis ir "skanesnis" nei mesos be
>>>> E621. Dar karta?
>>>>
>>>> On 2010-08-02 11:24, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>>>> Dar karta - paemi odas ir zharnas, sumali, uzhpili stebuklingu msg ir gauni "geresni nei geriausios mesos" aromata?
>>>>>
>>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>    wrote in message news:i362ta$vec$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Tikrai zinau :) Pora metu dirbau "maisto" pramoneje. Man to visiskai
>>>>>> pakako, kad pakoreguot mitybos iprocius. Savo akim maciau is ko daroma
>>>>>> mase desrelem, o man mano akys man pats respektabiliausias saltinis :)
>>>>>> Skanaus :)
>>>>>>
>>>>>> On 2010-08-02 10:09, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>>>>>> shita, o gal galima kokiu nors linku i blind testus shito teiginio - ar bent kazhkokius respektabilius shaltinius - gal baigiam vemt i eteri mitus pristatydami juos kaip didzhaiusia tiesa?
>>>>>>> Ar _tikrai_ zhinai, kad uzhbarstes mononatrio gliutamato kramtysi oda ir ji bus skanesne nei mesa? Ar sutiktum ishbandyti savo teigini realiai? Ash parupinsiu tiek mononatrio gliutamato, tiek odu, zharnu ir pan ir pazhiuresim, ar "pasklis aromatas geresnis nei geriausios mesos".
>>>>>>>
>>>>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>     wrote in message news:i35s0a$jv4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> Kam intensyvint rukytos desros skoni? Manau be to E621 nepirktume desros
>>>>>>>> pagamintos is maltu kremzliu, odu ir zarnu. O va E621 iberia ir toks
>>>>>>>> skonis ir aromatas pasklinda, geresnis nei geriausios mesos. Biznis yra
>>>>>>>> biznis. Px pirkeju sveikata. Iskart nemirs, iki pencijos pritemps, o
>>>>>>>> veliau nesvarbu, pencininkai ir taip desru neiperka :)
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> On 2010-08-02 8:05, Toxis@ze_yvil_place wrote:
>>>>>>>>> todel kad jis suintensyvina skoni - klausimas idomus - o kodel gamintojai taip megsta konservantus? todel kad jie igalina produkta pardavinet ilgiau ir platesneje "geografijoje"...
>>>>>>>>> ar tu zhinai paslaptingesne, juodaja shio klausimo puse - nes jie nori nuzhudyt mus visus ir valdyt musu smegenis?
>>>>>>>>> "Vinetu"<nekenciu@spamo.nax>      wrote in message news:i2ve4p$uhb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>>> Kaip manai kodel gamintojai taip megsta E621 ?
>>>>>>>>>> :)
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>