labai nuosirdziai ir baltai tau pavydziu...:) "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:l86svn$fhb$1@trimpas.omnitel.net... > Ne, ne Lietuvoje, bet ne taip jau ir toli - Varsuvoje. > Zinau, kad siuo klausimu Lietuva yra nepaprastai "atsilikusi" nuo > normalaus > pasaulio. Nors, ka as sakau... Ne tik Lietuva, Lenkijoje yra tik siek tiek > geriau ir tik dideliuose miestuose. Liudna tiesa :( Labai daug mazu verslu > bankrutavo, su dideliais prekybcentriu tinklais sunku konkuruoti... O > hipermarketuose, kaip ir visur, kur nera savininko - perki, ka duoda, nors > vis delto 100-metes jautienos netenka matyti - kai kuriuose tai net > brandynta jautiena parduoda, nors tai dar nera norma :) > Siaip maisto tema man yra labia idomi, todel atidziai stebiu pokycius > rinkoje. Lenkijoje per paskutinius keliolika metu viskas nerealiai > pasikeite. Manau, pamazu ir Lietuvoje bus normaliau - lektuvai ir pan. > dalykai is pradziu taip pat buvo tik rasytoju fantazijos :) > Man nerelaliai pasiseke, kad netoli mano namu yra net dvi geros mesos > parduotuves. Viena is ju yra viena is geriausiu Varsuvoje (kainos > atitinkamos, bet ir kokybe puiki), o kita - tai senas siemyninis verslas, > todel jie atpazista savo nuolatinius klientus (pas juos perku jau beveik > 10 > metu :)) ir visada yra pasiruose padeti. Mesininkas yra vyresnio amziaus > zmogus ir ismano savo darba. Be to, megsta paplepeti, tai lengva buvo > susidraugauti :) > > "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:l86hrr$41u$1@trimpas.omnitel.net... > | pagal tai ka kalbi, panasu, kad tikrai ne Lietuvoj gyveni...:) Ar as > klystu > | ? Deja, Lietuvoje visa jautiena yra kaip 100-mecio gyvulio (iskirtinais > | atvejais gali gauti geros nugarines, kas yra brangu, na ir zinoma > ispjova, > | kur yra LABAI brangu). > | Lietuvoje tokia savoka "savas mesininkas" sunkiai imanoma ir > | isisvaizduojama, nes LT aplamai nera mesiniu, kurias aptarnautu pats > | savininkas (99 proc. tai dideliu mesos apdirbimo pramoniu parduotuves); > O > | kai nesavininkai dirba, tai sudas ir buna, nes jiems pofik ka tau > | parduot..Vienintelis variantas - rasti koki ukininka ir is jo pirkti, > taciau > | dazniausiai tai buna nepatogu, nes yra atstumai, reikia palnuoti,, > | dazniausiai pirkti didesni kieki ir t.t. Su pavydu as ziuriu i zmones > | Londone, kur ateini i turgu, tave visi atpazista, siulo geriausia > gabaleli > | mesos, surio...ar zuvies...Negana to, to zuvininkas be problemu tau > padarys > | is pasirinktos zuvies file ir nepaims nei penso uz tai..Lietuvoje visa > tai - > | kaip is fantastikos srities... > | > | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message > | news:l84mri$rhk$1@trimpas.omnitel.net... > | > Na jei gyvunas buvo 100-metis, tai zinoma, kad nieko gero is to nebus > ;) > | > Turejau omeny normalios kokybes mesa. > | > Mesos gabalu, kurie tinka troskinimui yra daug daugiau negu kulnine ar > | > mente, cia reikia su geru mesininku susidraugauti :) Pavadinimu > | > nepasakysiu, > | > nes a) lietuviskai nezinau, b) dazniausiai uzsisakau pas savaji gabala > | > konkreciam patiekalui sakydama "tai, ka visada" ir kita diena gaunu > "tai, > | > ka > | > visada" ;) Bet labai retai tai kalba eina apie pvz. mente, nes mente > ar > | > kumpis susideda is skirtingu gabaliuku, kurie tinka skirtingiems > | > patiekalams - zodziu geras mesininkas yra tikras lobis :) > | > > | > Jei, kas supranta rusiskai, tai labai rekomenduoju sio vyruko > tinklarasti: > | > http://greg-butcher.livejournal.com/ - jis mesininkas ir daug pasakoja > | > apie > | > mesa + puikiai raso :) > | > > | > Su greitpuodziu sutinku, jei kas turi, tai geras daiktas ir gerokai > | > sutrumpina laika. > | > > | > O del boeuf bourguignon nesutiksiu, kad ten darbo daug. Ilgai uztrunka > tai > | > taip, bet darbo tikrai nedaug - supjaustyti, pamarinuoti, kita diena > | > apkepinti ir pasauti i orkaite... Man pvz. daugiau darbo yra su > koldunais > | > :) > | > Nors yra vienas patiekalas, aplink kuri jau ilgai vaikstau, bet > kazkaip > | > pernelyg daug darbo - tai teisingas cassoulet su visais confit de > canard > | > ir > | > t.t. komponentais :) > | > > | > > | > "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message > | > news:l84h57$k5g$1@trimpas.omnitel.net... > | > | ne visai galiu sutinkti su tavim, Dautarte...Jei prasta mesa, gali > | > troskinti > | > | kiek nori, minksta ji netaps..Na taip, nuo pernelyg ilgo troskinimo > mesa > | > | pradeda skirtis skaidulomis, atsiras toks ispudis kad ji trapi, > taciau > | > ji > | > | pasidaro beskone, sausa..Vienintelis variantas daryti greitpuodyje - > | > | trumpesnis laikas, taciau naudojamas slegis mes padaro visai > pamanoma... > | > | Siaip jau as sau toki nedideli atradima padariau - darant jautiena > | > reikia > | > | rinktis kulnine arba mente...Tai nera labai brangi mesa, taciau > | > troskinimui > | > | (guliasui ir pa.) labai tinkama > | > | P.S. Beje, padaryti klasikini Boeuf Bourguignon tikrai nera taip > | > paprasta, > | > | ir darbo pakankamai daug... > | > | > | > | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message > | > | news:l84dd0$evp$1@trimpas.omnitel.net... > | > | > Buvo kietas, nes pernelyg trumpai troskinai :) > | > | > Troskinimo laikas priklauso nuo mesos gabalo, skaniausias guliasas > | > gaunasi > | > | > is labiausiai dirbanciu (t. y. kieciausiu) raumenu, tik tokia mesa > | > kartais > | > | > tenka troskinti apie 2-3-4 val. Visa kita (t. y. pjaustymas, > | > prieskoniai, > | > | > skyscio tipas - vanduo, vynas, alus ir t. t.) nesvarbu - skonio > | > reikalas. > | > | > Siek tiek kitaip gaunasi troskinant ant mazytes ugnies (pvz. > cekiskas > | > | > guliasas aluje), siek tiek kitaip kepant orkaiteje (jautiena > | > burgundiskai > | > | > raudoname vyne), bet abu gaminimo variantai liuks ir darbo mazai > :) > | > | > > | > | > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message > | > | > news:l84cnb$dmg$1@trimpas.omnitel.net... > | > | > |O as visai mieko pries buciau suzinoti koki "veikianti" guliasho > | > recepta > | > | > | (jautienos). Nes kiek dariau - tiek kietas gavosi... Ir meas > | > atitinkama > | > | > | pirkau, ir pjausciau pagal taisykles.... > | > | > | > | > | > | On 09/12/2013 13:55, Linas Petkevičius wrote: > | > | > | > Stirnienos guliaša net aš nesugebu sugadint. Elniena tai jau > ant > | > | > mėgėjo > | > | > | > - skonis ganėtinai specifinis. Nuo jautienos gal itk toks > | > skirtumas, > | > | > kad > | > | > | > bent jau man geriau gaunasi, kai pries troskindamas > apskrudini. > | > | > | > > | > | > | > "ALORA" wrote in message > news:l84an7$bo8$1@trimpas.omnitel.net... > | > | > | > > | > | > | > ar yra kokių povandeninių rifų gaminant iš bambio arba > rudolfo, > | > | > | > palyginti su > | > | > | > jautiena? Kokį gyvį geriau rinktis nesant dideliu kulinarijos > | > | > korifėjum > | > | > | > ? :) > | > | > | > > | > | > | > ačiū > | > | > | > > | > | > | > > | > | > | > > | > | > | > > | > | > > | > | > | > > | >