Tema: Re: stirnienos arba elnienos guliašas (troškinys)
Autorius: Gipsas
Data: 2013-12-10 16:32:01
labai nuosirdziai ir baltai tau pavydziu...:)
"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:l86svn$fhb$1@trimpas.omnitel.net...
> Ne, ne Lietuvoje, bet ne taip jau ir toli - Varsuvoje.
> Zinau, kad siuo klausimu Lietuva yra nepaprastai "atsilikusi" nuo 
> normalaus
> pasaulio. Nors, ka as sakau... Ne tik Lietuva, Lenkijoje yra tik siek tiek
> geriau ir tik dideliuose miestuose. Liudna tiesa :( Labai daug mazu verslu
> bankrutavo, su dideliais prekybcentriu tinklais sunku konkuruoti... O
> hipermarketuose, kaip ir visur, kur nera savininko - perki, ka duoda, nors
> vis delto 100-metes jautienos netenka matyti - kai kuriuose tai net
> brandynta jautiena parduoda, nors tai dar nera norma :)
> Siaip maisto tema man yra labia idomi, todel atidziai stebiu pokycius
> rinkoje. Lenkijoje per paskutinius keliolika metu viskas nerealiai
> pasikeite. Manau, pamazu ir Lietuvoje bus normaliau - lektuvai ir pan.
> dalykai is pradziu taip pat buvo tik rasytoju fantazijos :)
> Man nerelaliai pasiseke, kad netoli mano namu yra net dvi geros mesos
> parduotuves. Viena is ju yra viena is geriausiu Varsuvoje (kainos
> atitinkamos, bet ir kokybe puiki), o kita - tai senas siemyninis verslas,
> todel jie atpazista savo nuolatinius klientus (pas juos perku jau beveik 
> 10
> metu :)) ir visada yra pasiruose padeti. Mesininkas yra vyresnio amziaus
> zmogus ir ismano savo darba. Be to, megsta paplepeti, tai lengva buvo
> susidraugauti :)
>
> "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message
> news:l86hrr$41u$1@trimpas.omnitel.net...
> | pagal tai ka kalbi, panasu, kad tikrai ne Lietuvoj gyveni...:) Ar as
> klystu
> | ? Deja, Lietuvoje visa jautiena yra kaip 100-mecio gyvulio (iskirtinais
> | atvejais gali gauti geros nugarines, kas yra brangu, na ir zinoma 
> ispjova,
> | kur yra LABAI brangu).
> | Lietuvoje tokia savoka "savas mesininkas" sunkiai imanoma ir
> | isisvaizduojama, nes LT aplamai nera mesiniu, kurias aptarnautu pats
> | savininkas (99 proc. tai dideliu mesos apdirbimo pramoniu parduotuves); 
> O
> | kai nesavininkai dirba, tai sudas ir buna, nes jiems pofik ka tau
> | parduot..Vienintelis variantas - rasti koki ukininka ir is jo pirkti,
> taciau
> | dazniausiai tai buna nepatogu, nes yra atstumai, reikia palnuoti,,
> | dazniausiai pirkti didesni kieki ir t.t. Su pavydu as ziuriu i zmones
> | Londone, kur ateini i turgu, tave visi atpazista, siulo geriausia 
> gabaleli
> | mesos, surio...ar zuvies...Negana to, to zuvininkas be problemu tau
> padarys
> | is pasirinktos zuvies file ir nepaims nei penso uz tai..Lietuvoje visa
> tai -
> | kaip is fantastikos srities...
> |
> | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message
> | news:l84mri$rhk$1@trimpas.omnitel.net...
> | > Na jei gyvunas buvo 100-metis, tai zinoma, kad nieko gero is to nebus 
> ;)
> | > Turejau omeny normalios kokybes mesa.
> | > Mesos gabalu, kurie tinka troskinimui yra daug daugiau negu kulnine ar
> | > mente, cia reikia su geru mesininku susidraugauti :) Pavadinimu
> | > nepasakysiu,
> | > nes a) lietuviskai nezinau, b) dazniausiai uzsisakau pas savaji gabala
> | > konkreciam patiekalui sakydama "tai, ka visada" ir kita diena gaunu
> "tai,
> | > ka
> | > visada" ;) Bet labai retai tai kalba eina apie pvz. mente, nes mente 
> ar
> | > kumpis susideda is skirtingu gabaliuku, kurie tinka skirtingiems
> | > patiekalams - zodziu geras mesininkas yra tikras lobis :)
> | >
> | > Jei, kas supranta rusiskai, tai labai rekomenduoju sio vyruko
> tinklarasti:
> | > http://greg-butcher.livejournal.com/ - jis mesininkas ir daug pasakoja
> | > apie
> | > mesa + puikiai raso :)
> | >
> | > Su greitpuodziu sutinku, jei kas turi, tai geras daiktas ir gerokai
> | > sutrumpina laika.
> | >
> | > O del boeuf bourguignon nesutiksiu, kad ten darbo daug. Ilgai uztrunka
> tai
> | > taip, bet darbo tikrai nedaug - supjaustyti, pamarinuoti, kita diena
> | > apkepinti ir pasauti i orkaite... Man pvz. daugiau darbo yra su
> koldunais
> | > :)
> | > Nors yra vienas patiekalas, aplink kuri jau ilgai vaikstau, bet 
> kazkaip
> | > pernelyg daug darbo - tai teisingas cassoulet su visais confit de 
> canard
> | > ir
> | > t.t. komponentais :)
> | >
> | >
> | > "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message
> | > news:l84h57$k5g$1@trimpas.omnitel.net...
> | > | ne visai galiu sutinkti su tavim, Dautarte...Jei prasta mesa, gali
> | > troskinti
> | > | kiek nori, minksta ji netaps..Na taip, nuo pernelyg ilgo troskinimo
> mesa
> | > | pradeda skirtis skaidulomis, atsiras toks ispudis kad ji trapi, 
> taciau
> | > ji
> | > | pasidaro beskone, sausa..Vienintelis variantas daryti greitpuodyje -
> | > | trumpesnis laikas, taciau naudojamas slegis mes padaro visai
> pamanoma...
> | > | Siaip jau as sau toki nedideli atradima padariau - darant jautiena
> | > reikia
> | > | rinktis kulnine arba mente...Tai nera labai brangi mesa, taciau
> | > troskinimui
> | > | (guliasui ir pa.) labai tinkama
> | > | P.S. Beje, padaryti klasikini Boeuf Bourguignon tikrai nera taip
> | > paprasta,
> | > | ir darbo pakankamai daug...
> | > |
> | > | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message
> | > | news:l84dd0$evp$1@trimpas.omnitel.net...
> | > | > Buvo kietas, nes pernelyg trumpai troskinai :)
> | > | > Troskinimo laikas priklauso nuo mesos gabalo, skaniausias guliasas
> | > gaunasi
> | > | > is labiausiai dirbanciu (t. y. kieciausiu) raumenu, tik tokia mesa
> | > kartais
> | > | > tenka troskinti apie 2-3-4 val. Visa kita (t. y. pjaustymas,
> | > prieskoniai,
> | > | > skyscio tipas - vanduo, vynas, alus ir t. t.) nesvarbu - skonio
> | > reikalas.
> | > | > Siek tiek kitaip gaunasi troskinant ant mazytes ugnies (pvz.
> cekiskas
> | > | > guliasas aluje), siek tiek kitaip kepant orkaiteje (jautiena
> | > burgundiskai
> | > | > raudoname vyne), bet abu gaminimo variantai liuks ir darbo mazai 
> :)
> | > | >
> | > | > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message
> | > | > news:l84cnb$dmg$1@trimpas.omnitel.net...
> | > | > |O as visai mieko pries buciau suzinoti koki "veikianti" guliasho
> | > recepta
> | > | > | (jautienos). Nes kiek dariau - tiek kietas gavosi... Ir meas
> | > atitinkama
> | > | > | pirkau, ir pjausciau pagal taisykles....
> | > | > |
> | > | > | On 09/12/2013 13:55, Linas Petkevičius wrote:
> | > | > | > Stirnienos guliaša net aš nesugebu sugadint. Elniena tai jau 
> ant
> | > | > mėgėjo
> | > | > | > - skonis ganėtinai specifinis. Nuo jautienos gal itk toks
> | > skirtumas,
> | > | > kad
> | > | > | > bent jau man geriau gaunasi, kai pries troskindamas 
> apskrudini.
> | > | > | >
> | > | > | > "ALORA"  wrote in message
> news:l84an7$bo8$1@trimpas.omnitel.net...
> | > | > | >
> | > | > | > ar yra kokių povandeninių rifų gaminant iš bambio arba 
> rudolfo,
> | > | > | > palyginti su
> | > | > | > jautiena? Kokį gyvį geriau rinktis nesant dideliu kulinarijos
> | > | > korifėjum
> | > | > | > ? :)
> | > | > | >
> | > | > | > ačiū
> | > | > | >
> | > | > | >
> | > | > | >
> | > | > | >
> | > | >
> | > |
> | >
> |
>