Tema: Re: stirnienos arba elnienos guliašas (troškinys)
Autorius: Gipsas
Data: 2013-12-10 16:30:36
manau, supratai ka norejau pasakyt...:) O tie ne tokie geri gabaleliai 
atitenka atsitiktiniams praeiviams...
"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
news:l86irr$4ur$1@trimpas.omnitel.net...
> aha, ir kaip jiem tik uztenka tu ten gereusiu gabaleliu visiem pirkejam. 
> ar ten visi gereusi? o netokius gereusius ishmeta? ;)
>
>
> "Gipsas"  wrote in message news:l86hrr$41u$1@trimpas.omnitel.net...
>
> pagal tai ka kalbi, panasu, kad tikrai ne Lietuvoj gyveni...:) Ar as 
> klystu
> ? Deja, Lietuvoje visa jautiena yra kaip 100-mecio gyvulio (iskirtinais
> atvejais gali gauti geros nugarines, kas yra brangu, na ir zinoma ispjova,
> kur yra LABAI brangu).
> Lietuvoje tokia savoka "savas mesininkas" sunkiai imanoma ir
> isisvaizduojama, nes LT aplamai nera mesiniu, kurias aptarnautu pats
> savininkas (99 proc. tai dideliu mesos apdirbimo pramoniu parduotuves); O
> kai nesavininkai dirba, tai sudas ir buna, nes jiems pofik ka tau
> parduot..Vienintelis variantas - rasti koki ukininka ir is jo pirkti, 
> taciau
> dazniausiai tai buna nepatogu, nes yra atstumai, reikia palnuoti,,
> dazniausiai pirkti didesni kieki ir t.t. Su pavydu as ziuriu i zmones
> Londone, kur ateini i turgu, tave visi atpazista, siulo geriausia gabaleli
> mesos, surio...ar zuvies...Negana to, to zuvininkas be problemu tau 
> padarys
> is pasirinktos zuvies file ir nepaims nei penso uz tai..Lietuvoje visa 
> tai -
> kaip is fantastikos srities...
>
> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message
> news:l84mri$rhk$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na jei gyvunas buvo 100-metis, tai zinoma, kad nieko gero is to nebus ;)
>> Turejau omeny normalios kokybes mesa.
>> Mesos gabalu, kurie tinka troskinimui yra daug daugiau negu kulnine ar
>> mente, cia reikia su geru mesininku susidraugauti :) Pavadinimu 
>> nepasakysiu,
>> nes a) lietuviskai nezinau, b) dazniausiai uzsisakau pas savaji gabala
>> konkreciam patiekalui sakydama "tai, ka visada" ir kita diena gaunu "tai, 
>> ka
>> visada" ;) Bet labai retai tai kalba eina apie pvz. mente, nes mente ar
>> kumpis susideda is skirtingu gabaliuku, kurie tinka skirtingiems
>> patiekalams - zodziu geras mesininkas yra tikras lobis :)
>>
>> Jei, kas supranta rusiskai, tai labai rekomenduoju sio vyruko 
>> tinklarasti:
>> http://greg-butcher.livejournal.com/ - jis mesininkas ir daug pasakoja 
>> apie
>> mesa + puikiai raso :)
>>
>> Su greitpuodziu sutinku, jei kas turi, tai geras daiktas ir gerokai
>> sutrumpina laika.
>>
>> O del boeuf bourguignon nesutiksiu, kad ten darbo daug. Ilgai uztrunka 
>> tai
>> taip, bet darbo tikrai nedaug - supjaustyti, pamarinuoti, kita diena
>> apkepinti ir pasauti i orkaite... Man pvz. daugiau darbo yra su koldunais 
>> :)
>> Nors yra vienas patiekalas, aplink kuri jau ilgai vaikstau, bet kazkaip
>> pernelyg daug darbo - tai teisingas cassoulet su visais confit de canard 
>> ir
>> t.t. komponentais :)
>>
>>
>> "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message
>> news:l84h57$k5g$1@trimpas.omnitel.net...
>> | ne visai galiu sutinkti su tavim, Dautarte...Jei prasta mesa, gali
>> troskinti
>> | kiek nori, minksta ji netaps..Na taip, nuo pernelyg ilgo troskinimo 
>> mesa
>> | pradeda skirtis skaidulomis, atsiras toks ispudis kad ji trapi, taciau 
>> ji
>> | pasidaro beskone, sausa..Vienintelis variantas daryti greitpuodyje -
>> | trumpesnis laikas, taciau naudojamas slegis mes padaro visai 
>> pamanoma...
>> | Siaip jau as sau toki nedideli atradima padariau - darant jautiena 
>> reikia
>> | rinktis kulnine arba mente...Tai nera labai brangi mesa, taciau
>> troskinimui
>> | (guliasui ir pa.) labai tinkama
>> | P.S. Beje, padaryti klasikini Boeuf Bourguignon tikrai nera taip 
>> paprasta,
>> | ir darbo pakankamai daug...
>> |
>> | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message
>> | news:l84dd0$evp$1@trimpas.omnitel.net...
>> | > Buvo kietas, nes pernelyg trumpai troskinai :)
>> | > Troskinimo laikas priklauso nuo mesos gabalo, skaniausias guliasas
>> gaunasi
>> | > is labiausiai dirbanciu (t. y. kieciausiu) raumenu, tik tokia mesa
>> kartais
>> | > tenka troskinti apie 2-3-4 val. Visa kita (t. y. pjaustymas,
>> prieskoniai,
>> | > skyscio tipas - vanduo, vynas, alus ir t. t.) nesvarbu - skonio
>> reikalas.
>> | > Siek tiek kitaip gaunasi troskinant ant mazytes ugnies (pvz. cekiskas
>> | > guliasas aluje), siek tiek kitaip kepant orkaiteje (jautiena
>> burgundiskai
>> | > raudoname vyne), bet abu gaminimo variantai liuks ir darbo mazai :)
>> | >
>> | > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message
>> | > news:l84cnb$dmg$1@trimpas.omnitel.net...
>> | > |O as visai mieko pries buciau suzinoti koki "veikianti" guliasho
>> recepta
>> | > | (jautienos). Nes kiek dariau - tiek kietas gavosi... Ir meas
>> atitinkama
>> | > | pirkau, ir pjausciau pagal taisykles....
>> | > |
>> | > | On 09/12/2013 13:55, Linas Petkevičius wrote:
>> | > | > Stirnienos guliaša net aš nesugebu sugadint. Elniena tai jau ant
>> | > mėgėjo
>> | > | > - skonis ganėtinai specifinis. Nuo jautienos gal itk toks 
>> skirtumas,
>> | > kad
>> | > | > bent jau man geriau gaunasi, kai pries troskindamas apskrudini.
>> | > | >
>> | > | > "ALORA"  wrote in message 
>> news:l84an7$bo8$1@trimpas.omnitel.net...
>> | > | >
>> | > | > ar yra kokių povandeninių rifų gaminant iš bambio arba rudolfo,
>> | > | > palyginti su
>> | > | > jautiena? Kokį gyvį geriau rinktis nesant dideliu kulinarijos
>> | > korifėjum
>> | > | > ? :)
>> | > | >
>> | > | > ačiū
>> | > | >
>> | > | >
>> | > | >
>> | > | >
>> | >
>> |
>>