Ne, ne Lietuvoje, bet ne taip jau ir toli - Varsuvoje. Zinau, kad siuo klausimu Lietuva yra nepaprastai "atsilikusi" nuo normalaus pasaulio. Nors, ka as sakau... Ne tik Lietuva, Lenkijoje yra tik siek tiek geriau ir tik dideliuose miestuose. Liudna tiesa :( Labai daug mazu verslu bankrutavo, su dideliais prekybcentriu tinklais sunku konkuruoti... O hipermarketuose, kaip ir visur, kur nera savininko - perki, ka duoda, nors vis delto 100-metes jautienos netenka matyti - kai kuriuose tai net brandynta jautiena parduoda, nors tai dar nera norma :) Siaip maisto tema man yra labia idomi, todel atidziai stebiu pokycius rinkoje. Lenkijoje per paskutinius keliolika metu viskas nerealiai pasikeite. Manau, pamazu ir Lietuvoje bus normaliau - lektuvai ir pan. dalykai is pradziu taip pat buvo tik rasytoju fantazijos :) Man nerelaliai pasiseke, kad netoli mano namu yra net dvi geros mesos parduotuves. Viena is ju yra viena is geriausiu Varsuvoje (kainos atitinkamos, bet ir kokybe puiki), o kita - tai senas siemyninis verslas, todel jie atpazista savo nuolatinius klientus (pas juos perku jau beveik 10 metu :)) ir visada yra pasiruose padeti. Mesininkas yra vyresnio amziaus zmogus ir ismano savo darba. Be to, megsta paplepeti, tai lengva buvo susidraugauti :) "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:l86hrr$41u$1@trimpas.omnitel.net... | pagal tai ka kalbi, panasu, kad tikrai ne Lietuvoj gyveni...:) Ar as klystu | ? Deja, Lietuvoje visa jautiena yra kaip 100-mecio gyvulio (iskirtinais | atvejais gali gauti geros nugarines, kas yra brangu, na ir zinoma ispjova, | kur yra LABAI brangu). | Lietuvoje tokia savoka "savas mesininkas" sunkiai imanoma ir | isisvaizduojama, nes LT aplamai nera mesiniu, kurias aptarnautu pats | savininkas (99 proc. tai dideliu mesos apdirbimo pramoniu parduotuves); O | kai nesavininkai dirba, tai sudas ir buna, nes jiems pofik ka tau | parduot..Vienintelis variantas - rasti koki ukininka ir is jo pirkti, taciau | dazniausiai tai buna nepatogu, nes yra atstumai, reikia palnuoti,, | dazniausiai pirkti didesni kieki ir t.t. Su pavydu as ziuriu i zmones | Londone, kur ateini i turgu, tave visi atpazista, siulo geriausia gabaleli | mesos, surio...ar zuvies...Negana to, to zuvininkas be problemu tau padarys | is pasirinktos zuvies file ir nepaims nei penso uz tai..Lietuvoje visa tai - | kaip is fantastikos srities... | | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message | news:l84mri$rhk$1@trimpas.omnitel.net... | > Na jei gyvunas buvo 100-metis, tai zinoma, kad nieko gero is to nebus ;) | > Turejau omeny normalios kokybes mesa. | > Mesos gabalu, kurie tinka troskinimui yra daug daugiau negu kulnine ar | > mente, cia reikia su geru mesininku susidraugauti :) Pavadinimu | > nepasakysiu, | > nes a) lietuviskai nezinau, b) dazniausiai uzsisakau pas savaji gabala | > konkreciam patiekalui sakydama "tai, ka visada" ir kita diena gaunu "tai, | > ka | > visada" ;) Bet labai retai tai kalba eina apie pvz. mente, nes mente ar | > kumpis susideda is skirtingu gabaliuku, kurie tinka skirtingiems | > patiekalams - zodziu geras mesininkas yra tikras lobis :) | > | > Jei, kas supranta rusiskai, tai labai rekomenduoju sio vyruko tinklarasti: | > http://greg-butcher.livejournal.com/ - jis mesininkas ir daug pasakoja | > apie | > mesa + puikiai raso :) | > | > Su greitpuodziu sutinku, jei kas turi, tai geras daiktas ir gerokai | > sutrumpina laika. | > | > O del boeuf bourguignon nesutiksiu, kad ten darbo daug. Ilgai uztrunka tai | > taip, bet darbo tikrai nedaug - supjaustyti, pamarinuoti, kita diena | > apkepinti ir pasauti i orkaite... Man pvz. daugiau darbo yra su koldunais | > :) | > Nors yra vienas patiekalas, aplink kuri jau ilgai vaikstau, bet kazkaip | > pernelyg daug darbo - tai teisingas cassoulet su visais confit de canard | > ir | > t.t. komponentais :) | > | > | > "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message | > news:l84h57$k5g$1@trimpas.omnitel.net... | > | ne visai galiu sutinkti su tavim, Dautarte...Jei prasta mesa, gali | > troskinti | > | kiek nori, minksta ji netaps..Na taip, nuo pernelyg ilgo troskinimo mesa | > | pradeda skirtis skaidulomis, atsiras toks ispudis kad ji trapi, taciau | > ji | > | pasidaro beskone, sausa..Vienintelis variantas daryti greitpuodyje - | > | trumpesnis laikas, taciau naudojamas slegis mes padaro visai pamanoma... | > | Siaip jau as sau toki nedideli atradima padariau - darant jautiena | > reikia | > | rinktis kulnine arba mente...Tai nera labai brangi mesa, taciau | > troskinimui | > | (guliasui ir pa.) labai tinkama | > | P.S. Beje, padaryti klasikini Boeuf Bourguignon tikrai nera taip | > paprasta, | > | ir darbo pakankamai daug... | > | | > | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message | > | news:l84dd0$evp$1@trimpas.omnitel.net... | > | > Buvo kietas, nes pernelyg trumpai troskinai :) | > | > Troskinimo laikas priklauso nuo mesos gabalo, skaniausias guliasas | > gaunasi | > | > is labiausiai dirbanciu (t. y. kieciausiu) raumenu, tik tokia mesa | > kartais | > | > tenka troskinti apie 2-3-4 val. Visa kita (t. y. pjaustymas, | > prieskoniai, | > | > skyscio tipas - vanduo, vynas, alus ir t. t.) nesvarbu - skonio | > reikalas. | > | > Siek tiek kitaip gaunasi troskinant ant mazytes ugnies (pvz. cekiskas | > | > guliasas aluje), siek tiek kitaip kepant orkaiteje (jautiena | > burgundiskai | > | > raudoname vyne), bet abu gaminimo variantai liuks ir darbo mazai :) | > | > | > | > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message | > | > news:l84cnb$dmg$1@trimpas.omnitel.net... | > | > |O as visai mieko pries buciau suzinoti koki "veikianti" guliasho | > recepta | > | > | (jautienos). Nes kiek dariau - tiek kietas gavosi... Ir meas | > atitinkama | > | > | pirkau, ir pjausciau pagal taisykles.... | > | > | | > | > | On 09/12/2013 13:55, Linas Petkevičius wrote: | > | > | > Stirnienos guliaša net aš nesugebu sugadint. Elniena tai jau ant | > | > mėgėjo | > | > | > - skonis ganėtinai specifinis. Nuo jautienos gal itk toks | > skirtumas, | > | > kad | > | > | > bent jau man geriau gaunasi, kai pries troskindamas apskrudini. | > | > | > | > | > | > "ALORA" wrote in message news:l84an7$bo8$1@trimpas.omnitel.net... | > | > | > | > | > | > ar yra kokių povandeninių rifų gaminant iš bambio arba rudolfo, | > | > | > palyginti su | > | > | > jautiena? Kokį gyvį geriau rinktis nesant dideliu kulinarijos | > | > korifėjum | > | > | > ? :) | > | > | > | > | > | > ačiū | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | > | | > |