Tema: Re: Stirniena
Autorius: foxaz
Data: 2010-02-25 08:14:28
As pagrinde stirniena ilgai ir nuobodziai troskinu. Vienas mano 
megstamiausiu troskiniu tai stirniena troskinta grietinelej toks labai 
lietuviskas ir misku kvepiantis receptas.

Stirniena supjaustom nedideliais gabaliukais (~1kg), apkepam kol truputi 
paskrus. Isimam mesa ir tuose paciuose riebaluose kepam susmulkinta svoguna. 
Kai svogunas apkepa verciam atgal mesyte. Uzpilam grybu nuoviru (reiketu 
apvirt keleta dziovintu baravyku jie mum bus rekalingi troskiniui, ir daly 
nuoviro pasilikt troskinimui), sudedam susmulkintus apvirtus baravykus, 
kelias kadagio uogas, keleta (7-10) kalendros seklu ir nedideli ziupsnely 
ciobrelio, jei truks jo paskui dar gali dasidet. Zinoma druska ir pipirai 
(geriau svieziai grusti) pagal skoni. Troskinam apie 1,5val. Besibaigiant 
troskint supilame grietinele. Dar patroskinam kokias 10 minuciu ir gatava 
:). Labiausiai prie sito troskinio tinka bulviu kose ir raugintas agurkas.



"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:hm3jge$i6c$1@trimpas.omnitel.net...
> Atsirado keli kg stirnienos, kaip ją skaniai ir ne per sudėtingai 
> pagaminti?