Tema: Re: Mėgstantiems aštriai
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2010-02-20 12:20:17
Nu kadgi chia visai paprastas dalykas.
I maza keptuve supili visa buteliuka sezamu aliejaus ir supjaustai viena, ar kelis astrius pipirus (galima ivairesniu skoniu) - As nusprendes, kad bus mazai "maciaus" pribarsciau dar dziovintos astrios paprikos milteliu, ale nedaug. Uzsuki pacia pacia minimaliausia ugni kokia tik yra ir idemiai stebi procesa, kai tik pirmas cili pradeda "spragset" suprask aliejus pasieke darbine temperatura - nuemi nuo ugnies (as padariau klaida, pagalvojau, nugi negali cia taip greitai imt ir susigert visas skonis - tai palaigiau vos vos ilgiau, ko pasekoje atsirado vos vos juntamas "kepto" aliejaus skonis - bet kadangi pirmas blynas jau kaipir baigiasi, antra raunda darysiu tiksliau:). Ir pasiruosi ilgam ir nuobodziam nusunkinejimui. Jei turi kavos filtra - imho gautusi viskas daug greiciau, jei ne - imi popierinius ranksuoscius ir sunki per juos. Praktiskai, jei nenaudojai jokiu milteliniu prieskoniu, o tik "gyvus" pipirus (ka as ketinu daryt kita karta:) - galima nieko ne sunkt, o viska supikt i ta pati sezamu aliejaus buteliuka - kuriame aliejus stovedamas su pipirais gal dar kazhkiek extrahuos viso dzhiaugsmo. I sezamu aliejaus buteliuka pyliau todel, kad neturiu jokio tam tinkamo indo, bet pasirodo, tai visai neblogas sprendimas, nes jis kaipir turi teisinga kamshtuka, per kuri paskui neishlys nenusunkti pipirai ir bus patogu dozuot.

Dabar tik mislyju kaip daryt antra round'a, ar su gyvais pipirais, ar su dziovintais ir tarkuotais (matyt, nes gabaliukai tokie sekliukes dydzio ir didesni) kuriuos atsiveziau jau senai senai is graikijos ir niekur taip ir nepanaudojau
"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message news:mn.a2cb7da22bc79baa.0@gmail.com...
> .... pats žinai ką Į STUDIJĄ!
> 
>> heh, ash pasidares namie ashtru sezamu alieju, kuri naudoju jisur, kur noriu 
>> kad butu ashtu - pradedant tuo, kad ivarvinu jo tiesiog i keptuve priesh 
>> kepant, arba padazhams, uzhpilams
> 
>