Tema: Re: Nekokybiskos prekes grazinismas/pakeitimas (po garantijos)
Autorius: Blynas
Data: 2009-03-13 11:27:42
"jeigu pirkėjas įrodo, kad trūkumas atsirado iki daikto perdavimo arba dėl iki daikto perdavimo atsiradusių priežasčių, už kurias atsako pardavėjas"

Įrodysi?

Nepaisant to, galėsi tik remontuotis. Kita vertus, manau yra kita išeitis - jei defektas tas pats, tai jei gerai pamenu, pagal CK yra 6 mėn. garantija darbams.


"-FUX- [darbe]" <mindvai@gmail.kom> wrote in message news:gpd5kj$kfp$1@trimpas.omnitel.net...
Va ka raso musu istatymai:
Civilinio kodekso 6.338 straipsnyje nurodyta – kai nenustatytas daikto kokybės garantijos ar tinkamumo naudoti terminas, tai pirkėjas reikalavimus dėl daikto trūkumų gali pareikšti per protingą terminą, bet ne vėliau kaip per dvejus metus nuo daikto perdavimo dienos, jeigu įstatymai ar sutartis nenumato ilgesnio termino. Kai sutartyje nustatytas trumpesnis nei dveji metai daikto kokybės garantijos terminas ir daikto trūkumai nustatyti pasibaigus šiam terminui, tačiau nepraėjus daugiau kaip dvejiems metams nuo daikto perdavimo dienos, pardavėjas atsako už daikto trūkumus, jeigu pirkėjas įrodo, kad trūkumas atsirado iki daikto perdavimo arba dėl iki daikto perdavimo atsiradusių priežasčių, už kurias atsako pardavėjas.

Tik nezinau kaip reikia rasyt prasyma del grazinimo/pakeitimo