Tema: Re: paskola tarp fizinių asmenų be palūkanų - koks VMI požiūris?
Autorius: MS
Data: 2010-01-08 16:07:08
taip, logikos yra - visi kartais serga. Bet kaip surinkti tuos 72 litus? Per metus gaunasi visai nemenka sumele. O tokiu kur niekur "nedirba ir nesimoko" susidarytu speju nemenkas burys. Jie be to netures nei turto nei oficialiu pajamu. Is tokiu neisieskosi nei cento. Kam leisti tokius istatymus kuriu neimanoma ivykdyti? 

"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hi7csh$qts$1@trimpas.omnitel.net...
> na logikos del sveikatos draudimo privalomu imoku tai yra. Nes nemokama bent jau butina gydima tai gauname visi. Tad logiska, kad ir draustis turetu visi. Siaip imokos ziurint nera labai dideles (atmintyje sukasi skaicius apie 72 lt/men). Tad jei nepasirupini registruotis darbo birzoje, arba deklaruoti, kad esi emigraves tai susimokek. Na dar galetu buti alternatyva, "pasirasyk, atsisakyma, kad tave gydytu" :)
> 
> T:)
> 
> "MS" <x@lt.lt> wrote in message news:hi7bkq$osf$1@trimpas.omnitel.net...
>> va cia tai butu geras, skamba beveik kaip pagalves mokestis:)
>> 
>> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hi7ar1$ng6$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Manau pripaisys :) Kiek pamenu pajamu naturoje pripazinimui nera isskirta juridiniai ar fiziniai. Ten berods formuluote "is kito asmens gauta nauda". Bet gal ir klystu 
>>> 
>>> Beje, nepergyvenk del tu pajamu natura. Apie tai bent jau dauguma yra girdeje. O ar yra kas uzfiksaves, kad visi privalo moketi sveikatos draudimo imokas. Kaip ir buvo aisku, kad moketi turi dirbantys, autoriai, su verslo liudijimais, ukininkai, advokatai, individuliu imoniu ir individualios veiklos asmenys. Bet dabar turi moketi ir tie kurie nevykdo jokios oficialios veiklos ir nera draudziami valstybes lesomis (nera studentai, bedarbiai ar pan). Manyciau dauguma emigrantu ir padieniu darbininku (kurie nesiregistarve darbo birzoje) metu pabaigoje ir patrumpins, kad nesusimokejo menesiniu sveikatos draudimo imoku su visais delspinigiais. 
>>> 
>>> T:)
>>> 
>>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hi79jm$leq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> %subj% - gal kas po ranka turi daugiau info. Pamenu berods, kad "negalima" taip skolintis, jei bent viena šalis yra JA, o kaip yra dėl fiziakų? VMI nepripaišys papildomai susimokėti už "privalomų" palūkanų formoje hipotetiškai gautą naudą?