Tema: Re: gervuoges
Autorius: Night
Data: 2012-08-02 19:06:16
Nu as nors draugas ir tolimas, priimciau tokia dovana ne tik Kaledu proga is 
taves... :)


"servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
news:jvdroc$d3a$1@trimpas.omnitel.net...
> Jo, cia tai sutinku, kad dovana labai gera, tik beda, kad draugu tokio 
> kiekio nera, kiek uogieniu ruosiuos privirt :)
> O del tos "kazkokios zoles" tai butu idomu suzinoti tikslesni pavadinima 
> :) Nu ir proporcijos nepakenktu.
>
> "Linas Petkevičius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message 
> news:jvdr0p$c8a$1@trimpas.omnitel.net...
>>O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip 
>>investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar 
>>jei etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu 
>>geriau nei standartine huinia.
>>
>> "shimtas kinieciu"  wrote in message 
>> news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;)
>>
>>
>> "Linas Petkevičius"  wrote in message
>> news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Kazkiek galima uzsaldyti?
>>
>> Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei 
>> bruknemis.
>> Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai.
>>
>> Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai...
>>
>> "servisas"  wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Sveiki,
>> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg
>> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia.
>> Mano receptas sitas :
>>
>> Ypatingoji gervuogių uogienė
>>
>> 1 kg gervuogių.
>> Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų
>> rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
>> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į 
>> užvirusį
>> vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių
>> lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite
>> 3-4 valandas pastovėti.
>> Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite 
>> ir
>> pakaitinkite dar 2-3 kartus.
>> Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir
>> užsukite paruoštais dangteliais.
>>
>> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar
>> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo.
>> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima
>> nesiulyti, nes man jos neskanios :)
>
>