Tema: Re: gervuoges
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2012-08-02 15:04:15
Kazkiek galima uzsaldyti?

Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei bruknemis. 
Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai.

Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai...

"servisas"  wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net...

Sveiki,
Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg
isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia.
Mano receptas sitas :

Ypatingoji gervuogių uogienė

1 kg gervuogių.
Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų
rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį
vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių
lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite
3-4 valandas pastovėti.
Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir
pakaitinkite dar 2-3 kartus.
Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir
užsukite paruoštais dangteliais.

Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar
pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo.
Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima
nesiulyti, nes man jos neskanios :)