Tema: Re: del atsakomybes pareikalavimo
Autorius: bzik
Data: 2011-05-13 08:23:22
"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:iqgkam$dpa$1@trimpas.omnitel.net...
> Nelabai suprantu tos dalies 
>> Dalies plane nurodytu tasku ribozenkliu niekada nebuvo. Matininkas, renges plana ir uz ji gaves pinigus sklype nebuvo - matavimai popieriniai, pagal ankstesniu, neteisingu, matavimu duomenis.
> 
> As suprantu, kad problema tik ta, kad plane nubrezta tvora, naturoje stovi per xx metru nei pagal brezinius. Ir ankstesnis matininkas nesukale ribozenkliu. 
> 
> Jie poperiai pas tave su teisingomis koordinatemis, t.y. jei pagal koordinates tavo sklypo plotas gaunasi teisingas ir t.t. tai prasai, kad dabar tau teisiog atmatuotu pagal tavo turimas koordinates ir sukaltu ribozenklius. Susimoki ir toliau jau galvoji ka daryti su kaimynu, kuris pasistate tvora tavo sklype. 
> Ir beje, +- keli cm neiko nereiskia. Ten yra kazkokios legalios normos kiek gali buti paklaida mieste ir uzmiestyje. Kiek suprantu paklaidos gali gautis ir del instrumentu paklaidu, ir del matuotojo ir paskui del paziu ribozenkliu "pasislinkimu". 
> 
> T:)
> 

taip, vakar susikalem ribozenklius pagal plano koordinates. Viskas pertikrinta zemetvarkoje, juodrastiniuose planuose. Iki siol ribozenkliais nebuve pazymeti taskai su vienu kaimynu buvo suderinti be priekaistu - vienur mes atidavem kampa, kitur jis savo tvora perkels. 
Probleminis kaimynas pareiske, kad kai jam pries desimtmeti buvo formuojamas sklypas, matininkas padare klaida, nubraizydamas ne pagal zemes naudojima (istorines tvoras). Todel musu planas (darytas pagal jo patvirtintas ribas ir su juo derintas) yra niekinis ir jis zemes neatiduos, nes ja naudojasi.
Kalba eina apie netaisyklingos formos trapecija, uzimancia 0,25-0,3 a. Del centimetru nesuktume galvos. 
Uz ribu nustatyma susimokejom. Plano perdarinet nereiks.