Tema: Re: del atsakomybes pareikalavimo
Autorius: bzik
Data: 2011-05-12 13:02:57
sklypas pagal tvoras yra mazesnis, nei pagal dokumentus. Kaimynas naudoja zeme, kuri jam pagal jo nuosava sklypo plana jam nepriklauso ir su faktu tylomis sutinka. Bet savanoriskai atiduot nenori, nes joje stovi jo siltnamis. Darom ejima is savo puses :)

"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:iqg8uc$qjc$1@trimpas.omnitel.net...
> jei tik visi sklypai pasislinke per 30 cm ir tavo plotas reiksmingai nesumazejes, tai palik kaip yra ir nesuk galvos. 
> Nebent dar karta pasitvirtiniti, kad "viskas atitinka" ir gyvenate pagal senas tvoras. 
> Idomiau buvo kai sklypai buvo pasislinke per 10-15 metru, ir taip visas kvartalas. Naturoje sklypai teisingai sumatuoti, bet pagal brezinius jie turetu pasislinke ir pvz sklypas pagal popierius atsiduria ant kelio, kelias parsideda ir baigiasi akligatviu). Tiesa, ten buvo savivaldybes ar pan. kalte ir kadangi buvo taip visa gatve paslinkta, tai zmones sugebejo issireikalauti nemokamo klaidos istaisymo, pagal fakta. Kiek zinau uztruko ilgai, jei daryti paciam butu kainave, kiek nezinau, bet skaiciai jau ne 100 lt ribose. 
> 
> PS primesk ar verta del 0.25 aro sukti galva - ivertinus, kad aras 10 klt (nezinau kiek pas tave vertas), tai kaimynas tau skolingas tik 2.5 klt. Ar nebus, kad dokumentu tvarkymas, gincai su kaimynu ir "pagerinti" santykiai brangiau kainuos?
> 
> T:)
> 
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:iqg772$o1c$1@trimpas.omnitel.net...
>> Priesistore:
>> 2007 pirkom nama su sklypu sename kvartale su visomis kryptimis ziurinciomis tvoromis. Sklypo planas padarytas 2006, su visais kaimynu parasais. Kaip dabar aiskeja, buvo "popierinis", pagal visu metu jau registruotu sklypu duomenis - niekas vietoj nebuvo ir nieko nematavo.
>> Planas neatitinka ir realybes - veikla vyksta pagal istorines tvoras, pvz. kaimynas mums "skolingas" ~0,25a. Daug nesukom galvos, nes buvo kitu rupesciu. 
>> Dabar nusprendem galutinai susideliot taskus. Kad viskas butu sazininga, issikvietem ta pacia, plana dariusia, matininke. Ji pradejo nustatinet koordinates. Failed - visi sklypai turi pasislinkt per gerus 30cm., kampai nesutampa. Kalte varo pries ja matavimus dariusiam. 
>> 
>> Dabar:
>> Atliekami teoriniai ir praktiniai sklypo formavimai pagal egzistuojancia situacija, ko rezultate turbut reiks naujos sklypo bylos, tvarkymu zemes tarnyboje, registru centre, galbut banke.
>> 
>> Klausimas:
>> Ar turiu teise, remiantis, kad pries 5m. atliktas darbas buvo nekorektiskas, taip pat kazkokiais aktais, pareikalauti teisingu duomenu/bylos, suderinimo tarnybose ir nemoketi uz ju parengima?