Tema: Re: Elektros tiekėjas
Autorius: android
Data: 2020-11-29 08:40:59
Sail <bambarbya.kirgudu@gmail.com> Wrote in message:r
> Elektra galima pirkti birzos kaina + 0,5 cento, kas prie 500 kilovatvalandziu sunaudojimo kas menesi duos 2,5 euro pajamas elektros stumdytojui. Imho visai humaniskos salygos vartotojui.Liuto dalis saskaitoj eina uz elektros perdavima, o ten monopolija lieka.Liberalizavimas tuo gerai, kad atima is monopolisto bent viena dabartines jo kainos dedamaja.




Xujavimas.
eso yra valstybine imone, t.y, priklauso visiems pilieciams ir nesiekia pelno, t.y, jos pelnas yra reguliuojamas - skirtas, pvz, tik darbuotoju algoms sukurti. Arba - jokio pelno, algos tik is biudzeto. Arba - dirba i minusa, dotuojama is biudzeto. Viska sprendzia vyriausybe pagal ekonomines situacijos ir laikmecio realijas. 
Nedaryciau analogiju su svieso- ir laidinio rysio tinklais, nes tai yra ne tapatus valstybes resursai. Elektra yra strateginis, rysiai - ne, nes rysiu perdavimo budu yra daxuja (be laidu - gsm, wimax, wifi, radio, etc), o elektra bega tik laidais.
Nematau jokios kitos naudos pilieciams ir ju valstybei is energijos tiekimo tarpininku atsiradimo (o tuo paciu ir jos brangimo), kaip tik kad tai yra skatinimas gamintis savo pigesne energija is atsinaujinanciu saltiniu, taip mazinant valstybes politine priklausomybe nuo treciuju saliu, kuriu rankose yra iskastinis kuras. 




----Android NewsGroup Reader----
https://piaohong.s3-us-west-2.amazonaws.com/usenet/index.html