Tema: Re: Parduotuves iškaba
Autorius: Vasaris
Data: 2010-03-11 00:09:51
"VNO" <gabrielmTRINKSITA@takas.lt> wrote in message news:hn8194$6bb$1@trimpas.omnitel.net...
> sutinku.
> turi but tik kazkokie svertai tai grandinei.
> ju imho dar nera.

Yra. Nusiimk marškinius ir paminkyk bicepsus. Jei neturi, - paimk metrą ir išsimatuok kaukolės diametrą. Jei pagal diametrą nesigaus mažesnė nei kromajoniečio - skūstis nėra kuo :-)

> teoriskai taip, viska yra pakeiciama.
> bet realybe tokia, kad iniciatyvos LT tautoje mazai.
> ziauriai amzai.

Vadinasi jei čia yra pačio įvardijamo ydingo rato silpnoji grandis - panagrinėkime, kodėl ji yra tokia, kaip susiformavo, kaip yra palaikoma. Ir tada paardykime ;-)

> Va Graikija man patiko - nerealus streikai :)

Klausimas yra ne streiko, o jo tikslingumo. Streikuoti po laiko, faktiškai prieš savo ankstesnį kvailumą - vargu bau yra išmintis.

> Rusija geras pvz daug kur.
> Ten imperija irrinkimai yra tik teatraliniai.
> Gaila nerandu dabar paveikliuko is ju rinkimu kompanijos.

Rusija ne geras pavyzdys, o liūdnas, faktišai neveiksnios valstybės pavyzdys. Todėl, bent man žiūrint jų laidas ir propogandas, tai jų pačių gaila. Ir dabar, po 20 metų iš ten išlipus, bet vis dar velkant iš paskos dalį palikimo, įmanoma lengviau atsipųsti.

> As paie "priemima" po rinkimu.
> Imho pas mus nera vienos grandies - ivyko rinkimai > PRIEMIMAS i darba > preisaika, darbas seime.

Na priesaika yra. O darbas ten specifinis.

> Dabar yra gi taip: papudrina smegeneles kaz kam ir jau seime.
> Imho turi buti kazkokie minimalus reikalavimai, ypac partijoms.

Jie ir yra. Sveikose nacijose. Tai, kad tokie reikalavimai yra nerašyti - tai esminis demokratijos bruožas. Turi egzistuoti galimybė ten patekti nuo kiemsargio/valytojos iki Enšteino/Motinos Teresės. Keisčiausia, kad pas mūsų rinkėjus vis dar nesusiformavo jausmas - va kokį šaunuolį išrinkom, o vat - kokią gėdą, reikia nuiminėt.

Tuo tarpu partijos yra de-facto mirusios, bent jau laikinai. O jos mirusios todėl, kad atstovauja ne kokias nors kultūros/požiūrio/sistemos pozicijas, o interesų grupes. O dabar pagrindinis interesas - (sotus pilvas, xata, autosas, Turkija, dar dvi mano ir moters kopijos)REPEAT. Kada interesai tokie susiniveliavę, partijos taip pat visiškai susiniveliavo, todėl skiriasi tik jų iškabos tiek pat kiek skiriasi iškabos Maxima/Rubicon/Gasprom/etc. Kada mes vėl pateksime į aklavietę, susidursime su išties rimtais keblumais, tada ir protingų valdžioje prireiks jas spręsti ir partijų sudėtis ir veiksmai kitokie bus. Antraip => Rusija :-)