Tema: Re: Pienas
Autorius: azero
Data: 2010-11-10 20:45:10
On 2010.11.09 21:37, trickyvic wrote:
> Na na prasyciau neisibegeti apie samosas su varske ir dar priskiriate
> samosas prie saldziuju patiekalu...

Na, gal blogai sakini suformulavau, bet galima ir su varske, ne tik su 
soja ar darzovem daryt :)


>
> azero wrote:
>> On 2010.11.09 14:19, Edvinas wrote:
>>> On Tue, 09 Nov 2010 12:36:37 +0100, trickyvic wrote:
>>>
>>>> O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip
>>>> sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji
>>>> paprieskoninti ?
>>>> Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro.
>>>
>>> Mane turbūt akmenimis užmėtys, bet aš pasakysiu, kad panyras ≈ varškės
>>> sūris. Na taip jau nutiko, kad indai tą produktą pas save vadina ne
>>> varškės
>>> sūriu, bet panyru ;) Užtat dabar mes galime tą pačią suslėgtą varškę
>>> pavadinti panyru ir ji iškart pasidaro n kartų gardesnė, n kartų
>>> sveikesnė
>>> ir n kartų brangesnė :)
>>>
>>
>> Yra vienas skirtumas - panyras (saldaus pieno sūris) daromas iš
>> nerūgusio pieno. Dėl to ir vadinasi "saldaus pieno" :) Skiriasi jis
>> skoninėmis savybėmis - yra švelnesnis, turi mažiau rūgštumo. Dėl to
>> nespaustas panyras (varškė) dažnai naudojamas saldiems patiekalams (su
>> razinom ar kitais dž. vaisiais) įdaras į kokią bandelę (samosa) ar
>> pan. Sūris skiriasi ir kitomis savybėmis - jis labiau toks "guminis"
>> T.y. geriau išlaiko formą, netrupa taip stipriai kaip įprastinis
>> varškės sūris, todėl naudojamas kepimui. Čia panašiai ir su tofu
>> Japonai elgiasi, tik tofu iš sojos pieno pagaminta.
>>
>> Taip, panyrą dažnai pjausto į kubelius ir apkepa (skrudina) aliejuje
>> arba ghee (lydytas sviestas) svieste. Na, Indai dar plius ten
>> prieskonių visokių prideda, sūris skaniai juos sugeria.
>>
>> Mano pamėgtas derinys - į aliejų įmetu kažkiek kumino (nemalto), ir
>> kajeno pipirų. Kai prieskoniai pradeda spirgėti, dedu kubeliais
>> pjaustytą panyrą ir apkepu kol apskrunda. Naudoju Daug kur - kaip
>> priedą prie patiekalų arba į troškinius, ryžius ir pan.
>>
>> Gaminu pagal šitą receptą:
>> http://jogosmityba.wordpress.com/2009/05/05/saldaus-pieno-suris/