Tema: Re: Pienas
Autorius: trickyvic
Data: 2010-11-09 13:36:42
O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip 
sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji 
paprieskoninti ?
Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro.
Ir dar ar kam yra teke pasigaminti grudetosios varskes ?

TranZOO wrote:
> varske lietuviska - verdamas rugpienis
> 
> o dar galima sutraukti jogurtu, citrinu sultim, yvairiais fermentais. kaip 
> pavadint ta varke - nezinau.
> 
> zmona daro panyra (suris indiskas) is nugriebto pieno sutraukiant ji citrinu 
> sultim.
> 
> beje - varskes konsistencija labai priklauso nuo kokioje temperaturoje ji 
> 'sutraukinesi' ir kuom.
> 
> gal kas turit literaturos rimtos sita tema? internete rimto nieko nesurades, 
> o ir rimtai ir neieskojom
> 
> --
> T
> 
> 
> "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message 
> news:19pxtvjy4oitf$.5acit64c3vgl.dlg@40tude.net...
>> On Tue, 9 Nov 2010 11:27:27 +0200, 0.5 B iesko darbo wrote:
>>
>>> a kaip varske gaunama?
>> Mes uzviriname piena ir sutraukiame ji jogurtu. Galima sutraukti citrinos
>> sultimis, citrinos rugstimi ir pan. Taip pat galima daryti varske ne is
>> pieno, bet is rugpienio (man rodos taip LT ir priimta budavo daryti).
>>
>> -- 
>> Edvinas 
> 
>