Tema: Re: Troskinys "how to"?
Autorius: Siurskis
Data: 2010-05-03 08:48:42
Va cia su tavim sutinku.plius dar veisle kokia nors "lietuvos zalmarge"...

"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:hria5u$f4d$1@trimpas.omnitel.net...
> Prie ko cia saslykas, esme mesos kokybeje, jei jin sudina nevalgoma, 
> tampri kaip guma ir galvijas vietoje to kad kiaurus metus ganytusi 
> laukuose 9 menesius is 12  yra seriamas cheminiais kombikormais, vadink jo 
> mesa kaip tik nori nuo to ji steiku netaps basta, end of story, kaput
>
>
> Linas Petkevičius wrote:
>> Labai primena,kai kas nors pradeda aiskint, koks turi buti tikras 
>> shashlykas.
>>
>> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
>> news:hri9j9$eq9$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Ikisiu savo kapeika, kad su lietuviska jautiena yra bedu, nezinau kaip 
>>> galima gaminti steika is lietuviskos jautienos ( gausis kepta jautiena, 
>>> bet ne steikas), jei normalus steikas dazniausiai gaunamas is tokiu 
>>> veisliu kaip belgium blue, angus, welsh black ir urugvajaus veisles, kur 
>>> ta jautiena beveik zalia gali valgyti kuri yra tokia minksta kad ja 
>>> nekepta nevirta gali pirstais plesyti, deje as tokiu gabaliuku Lietuvoj 
>>> nesu mates, kaip bebutu gaila tik uzsienyje o ir galu gale pas mus 
>>> jautienos valgymo bei gaminimo tradiciju nelabai rasta, kiauliaedziai 
>>> esame :)
>>>
>>> Linas Petkevičius wrote:
>>>> O ka tu ėdi?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>>>> news:hri6cl$cub$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> man nesvarbu ka jus edat... sakau kaip yra... troskinkit, kepkit, 
>>>>> darykit kaip Jums patiknka...
>>>>>
>>>>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>>>>> news:hri5fu$cab$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> durniu laivas... atsiminkit viena dalyka... Lietuvoje visa jautiena 
>>>>>> yra pieniniu karviu mesos, jei nori troskink nors ir para ji bus 
>>>>>> kieta. Tikra jautiena yra tik mesiniu galviju, kuri yra brangi ir 
>>>>>> mums lietuviam neiperkama. Ukininkai Lietuvoje tokia mesa 
>>>>>> eksportuoja... todel sekmes medziokleje uzsienyje :DD
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> "Night" <vkumpikas@**gmail.com> wrote in message 
>>>>>> news:Xns9D68654E686D6vytistbslt@194.176.32.141...
>>>>>>> Uzsi#$sau kauriauti - niekaip nesigauna padoraus torskinio 
>>>>>>> padaryti - pastoviai mesa kieta. Perku
>>>>>>> jautiena is patikrinto mesininko - patikrinto, nes pazistamas 
>>>>>>> seniai, imu is jo ispjova ir su ja viskas ok.
>>>>>>> Troskiniui bandziau mente, krutinele - nu fig, kieta arba gumine 
>>>>>>> gaunasi. Paklausiau uosvienes, kaip ji
>>>>>>> guliasa daro - sako is kumpio. Nu ok, nusipirkau kumpio. Supjaustau 
>>>>>>> tokiais 2x2 - 2x1 cm gabaleliais, ant
>>>>>>> keptuves, apkepu (beje, po apkepimo tie gabaliukai tokie "medium 
>>>>>>> rare" visai skanus ir nekieti buvo :) ) su
>>>>>>> siek tiek druskos, siek tiek prieksoniu, dedu i troskintuva su 
>>>>>>> morkytem ir svogunais ir siek tiek vandes
>>>>>>> (supykau ant sultinio kubeliu - yra E621) uzvoziu dangti, ant mazos 
>>>>>>> ugnies apie valanda troskinu - kieta,
>>>>>>> dar pusvalandi - minkstesne, bet vis tiek nekas, pridedu paprikos ir 
>>>>>>> suverciu skarbonke pomirodu
>>>>>>> konservuotu,dar valanda - vis tiek norimo rezultato nepasiekiau. 
>>>>>>> Rezultate gavosi ~3 valandas... Bet kad
>>>>>>> gautrusi tokia trapi, kaip guliasas ir turetu buti - nu niekaip. Kur 
>>>>>>> darau esmine klaida?
>>>>>>>
>>>>>>> Is karto prasom atmesti sena ar netikusia (karves) mesa - zalia ji 
>>>>>>> buvo normali, pakankamai minksta ir
>>>>>>> skani - ragavau :)
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>