Tema: Re: Troskinys "how to"?
Autorius: trickyvic
Data: 2010-05-02 01:32:30
Prie ko cia saslykas, esme mesos kokybeje, jei jin sudina nevalgoma, 
tampri kaip guma ir galvijas vietoje to kad kiaurus metus ganytusi 
laukuose 9 menesius is 12  yra seriamas cheminiais kombikormais, vadink 
jo mesa kaip tik nori nuo to ji steiku netaps basta, end of story, kaput


Linas Petkevičius wrote:
> Labai primena,kai kas nors pradeda aiskint, koks turi buti tikras 
> shashlykas.
> 
> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
> news:hri9j9$eq9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Ikisiu savo kapeika, kad su lietuviska jautiena yra bedu, nezinau kaip 
>> galima gaminti steika is lietuviskos jautienos ( gausis kepta 
>> jautiena, bet ne steikas), jei normalus steikas dazniausiai gaunamas 
>> is tokiu veisliu kaip belgium blue, angus, welsh black ir urugvajaus 
>> veisles, kur ta jautiena beveik zalia gali valgyti kuri yra tokia 
>> minksta kad ja nekepta nevirta gali pirstais plesyti, deje as tokiu 
>> gabaliuku Lietuvoj nesu mates, kaip bebutu gaila tik uzsienyje o ir 
>> galu gale pas mus jautienos valgymo bei gaminimo tradiciju nelabai 
>> rasta, kiauliaedziai esame :)
>>
>> Linas Petkevičius wrote:
>>> O ka tu ėdi?
>>>
>>>
>>>
>>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>>> news:hri6cl$cub$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> man nesvarbu ka jus edat... sakau kaip yra... troskinkit, kepkit, 
>>>> darykit kaip Jums patiknka...
>>>>
>>>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>>>> news:hri5fu$cab$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> durniu laivas... atsiminkit viena dalyka... Lietuvoje visa jautiena 
>>>>> yra pieniniu karviu mesos, jei nori troskink nors ir para ji bus 
>>>>> kieta. Tikra jautiena yra tik mesiniu galviju, kuri yra brangi ir 
>>>>> mums lietuviam neiperkama. Ukininkai Lietuvoje tokia mesa 
>>>>> eksportuoja... todel sekmes medziokleje uzsienyje :DD
>>>>>
>>>>>
>>>>> "Night" <vkumpikas@**gmail.com> wrote in message 
>>>>> news:Xns9D68654E686D6vytistbslt@194.176.32.141...
>>>>>> Uzsi#$sau kauriauti - niekaip nesigauna padoraus torskinio 
>>>>>> padaryti - pastoviai mesa kieta. Perku
>>>>>> jautiena is patikrinto mesininko - patikrinto, nes pazistamas 
>>>>>> seniai, imu is jo ispjova ir su ja viskas ok.
>>>>>> Troskiniui bandziau mente, krutinele - nu fig, kieta arba gumine 
>>>>>> gaunasi. Paklausiau uosvienes, kaip ji
>>>>>> guliasa daro - sako is kumpio. Nu ok, nusipirkau kumpio. 
>>>>>> Supjaustau tokiais 2x2 - 2x1 cm gabaleliais, ant
>>>>>> keptuves, apkepu (beje, po apkepimo tie gabaliukai tokie "medium 
>>>>>> rare" visai skanus ir nekieti buvo :) ) su
>>>>>> siek tiek druskos, siek tiek prieksoniu, dedu i troskintuva su 
>>>>>> morkytem ir svogunais ir siek tiek vandes
>>>>>> (supykau ant sultinio kubeliu - yra E621) uzvoziu dangti, ant 
>>>>>> mazos ugnies apie valanda troskinu - kieta,
>>>>>> dar pusvalandi - minkstesne, bet vis tiek nekas, pridedu paprikos 
>>>>>> ir suverciu skarbonke pomirodu
>>>>>> konservuotu,dar valanda - vis tiek norimo rezultato nepasiekiau. 
>>>>>> Rezultate gavosi ~3 valandas... Bet kad
>>>>>> gautrusi tokia trapi, kaip guliasas ir turetu buti - nu niekaip. 
>>>>>> Kur darau esmine klaida?
>>>>>>
>>>>>> Is karto prasom atmesti sena ar netikusia (karves) mesa - zalia ji 
>>>>>> buvo normali, pakankamai minksta ir
>>>>>> skani - ragavau :)
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>