Tema: Re: UTP + dar viena vyta pora?
Autorius: Levas
Data: 2011-09-29 10:43:14
>  - viduje jei vienas interfeisas - paleidai kažką iš interneto siųstis,
> tai TV ir kt. guli, nes užkišta šlanga
>  - ok, TV pakabini ant atskiro linko. Nueini filmo žiūrėt iš NAS'o,
> kažkas kitas kambary pradeda brauzint po inetą, prasideda lagų kontora
> abiems, qq

Visi sitie simptomai rodo ne slangos pralaidumo problemas, bet atleiskit uz zodzius, labai jau chujova switcha. Tiksliau ten ne switchas, o hubas. Kai is A i B siunciamas signalas, o C aparato lempeles mirkcioja.  Sita problema pas mumi darbe buvo, buhalterija lagino, viskas lagino. Kol neradau ismestos dideles rackines prokurvos. Pastacius prokurva, kazkaip mistiskai ir buhalterija atsigavo, ir internetas ir warezu ciulpimas. Kiek tikslesnis tyrimas parode, kad tinkla sodino vienas DVR ir jo stebejimo klientas- pastovus, NEDIDELIS, srautas is vieno tinklo galo i kita. Gal softas blogas, o gal siaip kazkas ne taip, ir dvr paketai blaskesi po visa tinkla. Kiek protingesnis switchas tikriausiai gerai prafiltruoja paketus ir koliziju nebeliko.

Nes TV NAS + interneto smaukymas ar net populiariu torrentu siurbimas neturi trugdyti vienas kitam. Blogiausiu atveju gigas iki switcho, o toliau dzin.

Dar gali buti variantas (tikrai seniau buvo, dabar jau nezinau. Bet pats buvau pastebejas eksperimentuodamas) kai prastas switchas tiesiog nesugeba dirbti su skirtingo greicio tinklais- NAS sakom transliuoja 100M, o TV ima pagal 10M standarta (gali buti ir 1G ir 100M). Ir prasideda lagas visam tinkle...

Bye, Levas