Tema: Re: Saldiklis
Autorius: cD-r0m
Data: 2012-10-15 00:17:20
Viena maisto gamykla užsiimanti žuvim savo dideli įeinamą šaldytuvą laiko 
ties -40-42. Čia kelioms dienoms, kol tie produktai pakraunami į furas ir 
išvažinėja po maksimas..


"rl" <ask@me.for> wrote in message news:k5ecos$hlu$1@trimpas.omnitel.net...
> Siaip tai yra tiesiogine priklausomybe tarp saldiklio temperaturos ir 
> laikymo trukmes.
>
> Kad ir <http://www.fao.org/docrep/004/T0098E/T0098E02.htm>, TABLE 2.
>
> Labai aiskiai matosi, kiek menesiu mesa galima laikyti prie -18C, kiek 
> prie -25C ir kiek prie -30C.
>
> Ir cia ne vienintelis saltinis, maciau berods net panasia lentele 
> saldytuvo naudojimo instrukcijoje.
>
> On 2012.10.14 12:14, Audrius wrote:
>>   > Idomi mintis. Galima butu isgirst jos pagrindima?
>>
>> Na aš ne teoretikas, o ir su mokslais sunku, tačiau praktiškai esu tai 
>> įsitikines. Na greit permetus inetą, nelabai ką teradau, na gal tik tokį 
>> sakinį:
>> __________________________________
>> Produktai dažniausiai šaldomi 25–30 laipsnių šaltyje, o laikomi esant 
>> 18–25 laipsnių šalčiui. Kuo greičiau užšaldoma, tuo mažiau nukenčia 
>> skonis: susidaro mažesni ledo kristaliukai ląstelėse, jos mažiau 
>> suardomos.
>>
>>
>