Tema: Re: Saldiklis
Autorius: Laimis
Data: 2012-10-14 13:22:28
Audrius rašė:
>> suspenduojami ir maisto negadina. Panašiai pasakytina apie
>> (bio)cheminių reakcijų greitį ir mastą (jos efektyviai
>> pristabdomos).
>
> Pristabdomos ............ na turbūt kuo šalčiau, tuo labiau
> pristabdomos. Gal nori paeksperimentuoti ir palaikyti mėsą pusmetį
> prie -5 ir prie -30? Tada išsivirti ir ......... na pats turbūt
> supranti?

Suprantu, kad geriau pirkti šviežią mėsą, nei laikyti pusmetį ir virtis 
gurmaniškus patiekalaus. Net, kai kameroje -30°C. Taip pat suprantu, kad 
visi šaldikliai sušaldo daugmaž iki panašaus, minimalaus minuso 
(-18-20°C), todėl mėsos prie minus penkių šaldiklyje laikyti neteks. O 
skirtumas tarp -25°C ir -35°C, spėčiau, yra nepalyginamai subtilesnis, 
nei pusmečio senumo mėsos, ištrauktos iš -5°C ir -30°C, skonio skirtumai.