Tema: Java applet ir synchronized metodai
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2010-04-08 11:14:48
Sveiki,

    Ne taip senai pradejau dirbt su java, kurti appletus kurie daug dirba su grafika, na tiksliau zaidimus ir pas mane branduolyje naudojasi threadas kuris atsako uz ekrano perpiesima bei zaidimo heartbeat funkcija (laikas nuo laiko objektu dalyvaujanciu zaidime apdirbima, toki kaip ju judejimas, kazkokios kitos life cycle funkcijos). Naudoju gan standartine ideologija, yra scena ir aktoriai (zaidime dalyvaujantys objektai). Na ir zinau apie toki funkciju modifikatoriu kaip synchronized taciau kazkaip neradau gero aprasymo kaip ji naudoti efektyviai.

    Vat ir paleidus is eclipse editoriaus rodos viskas graziai veikia, o jei appletas leidziasi is web tai retkarciais man jis luzteli butent darbe su masyvu kiek pastebejau, kad buna kartais kreipiamasi i jau neegzistuojanti aktoriu (na jie turi givybe, gali mirti ir tada buna automatiskai heartbeate pasalinami), kaip suprantu blogai sudeliojas synchronized modifikatorius ar tai ne visur.

    Gal kas gali apsviesti kaip ji (synchronized) efektyviai naudoti ir kur tiksliai reikia delioti? as lyg sudejas ant visu zemo lygio funkciju kurios i masyva kreipiasi bet kartais tai vistiek nutinka, na bet kokia info kuri paaiskintu tolkom apie synchronized nekenktu..