Tema: Re: Brazauskas: Dugnas - tai fantazija publikai nuraminti
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-09-23 09:00:07
> Aš ne to klausiau. Tai visgi apie Staliną ir trojkes svajoji ? 
> Tikiuosi savų Pinočetų surasim. Kur registruoja savanorius į mirties eskadronus ? Mani įrašykit.
> Bus tau ir argentina, ir čegevara, ir broliškas kapas su amžina ugnele ir pyonierais svajonėse.
> 
Dar, jeigu gali mastyti, galima butu padiskutuoti apie mirties eskadronus. Pradekim nuo panasumu su Lietuva. Ten ir cia mes buvome "tigrai", ememe paskolas ir korumpuota valdzia, su tylia teisesaugos impotencija, plove pinigus. Desningai prasidejo krize (prasidejes laikotarpis kai reikia grazinti skolas) masiskai paliko zmones be pragyvenimo lesu. Tokiomis aplinkybemis susikure mirties eskadronai is TEISAUGOJE dirbanciu pareigunu, kurie buvo nepatenkinti, kad suciupti korumpuoti pareigunai budavo paleidziami reismo saleje.
Galime pakalbeti ir apie skirtumus. Prisiminkit nesenas temas apie skustagalviu eitynes is savo komentarus. As savus prisimenu. Skustagalviu eitynes prasideda tuomet kai valdzios impotencija tampa patologiska. Lietuvoje yra ne krize. Tai Estijoje - krize, o Lietuvoje siuo metu yra suirute. Ir tai sako ne tik Sliogeris. "O.Rainytė-Bodard: Vyriausybė didina mokesčius, bet švaisto šimtus milijonų"
http://www.delfi.lt/news/economy/business/orainyte-bodard-vyriausybe-didina-mokescius-bet-svaisto-simtus-milijonu.d?id=24163140
--
D. Grybauskaitė yra sakiusi, kad Vyriausybė turėtų susitvarkyti pati ir šitaip parodyti savo potenciją. Nes TVF pasako, kokios bus sąlygos ir ką reikia daryti. Bet gal Vyriausybė galėtų pati tai padaryti? Kol kas tai nesiseka. Sakyčiau, TVF nėra baisi išeitis. Tai galėtų būti net pasiteisinimo galimybė sunkioje situacijoje: „darome tai, ko reikalauja TVF“. Ji leistų „nukreipti ugnį nuo savęs“, skolintis palankesnėmis sąlygomis ir kartu atlikti struktūrines reformas. Deja, tokiu atveju reiktų pripažinti, kad patys susitvarkyti esame nepajėgūs.

Ko pareikalaus TVF? Biurokratinio aparato sumazinima. O tam reikia perziureti VISUS istatymus ir etatinius atlyginimus. Nesamone kai valstybes tarnautoju atlyginimai skiriasi desimtis kartu. Pridedu PUIKIAI veikusia okupacijos laiku sistema. Jeigu savos nesugebejome sukurti EFEKTYVIOS tai reikia grizti prie buvusios (santykiu 1:10). Ir ja, tokia, ivesti gali tik tavo mirties eskadronai, skustagalviai, visuomene. Pati valdzia to padaryti yra nepajegi.
technikas 800; inzinierius 1100; ... VIDUTINES VALSTYBINES imones vadovas 2500; ministras 4000; STAMBIOS VALSTYBINES imones vadovas 7000. Metu laikotarpyje visos pajamos neturi virsyti dvigubo atlyginimo - grazini skirtuma ara iseini i privatu sektoriu.

Dabar tai neatrodo realu. Bet dar vieni metai siandienines neveiklos viska gali pakeisti kardinaliai.

> Parachod plyviot mimo prystani
> Budem ryb kormitj komunystami
> 
Atleisk, bet tai jau sizofrenija?