Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-07-12 16:58:14
fu kakaja gadastj! ;)

"chyzas" <chyzas@gmail.com> wrote in message 
news:h3cjgk$3os$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> virtos bulvės su lupena, kastinys, sėmenys sumaltos ir paskrudintos su 
> cebule, rūgpienis, cibulynė vardint ir vardint dar..
> kirstu net ausys linkstu :)
>>
>> Aš galvoju kodėl lietuviai save taip nuvertina. Na ir dar bando kažko 
>> lietuviško autentiško rasti XIX amžiaus kaimo patiekaluose...
>> Arba pamato, kad ir kaimynai tą patį valgo ir jei viskas... Nors niekas 
>> iš tikrųjų ir nežino 100% iš kur tas patiekalas kilęs.
>>
>> Prisiminkim gi ką vaikystėj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne 
>> lietuviška? :) Varškėčiai, žemaičių blynai, skryliai, virtiniai su 
>> varške, bulvėm, lietiniai su varške, lietiniai su mėsa, pieniškos 
>> sriubos, grybų sriubos, grybų patiekalai, virtos mėsos, paukštienos 
>> patiekalai, kotletai, įvairiausi troškiniai, varškės sūriai, koldūnai, 
>> balandėliai, rauginti kopūstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to 
>> matyti bei ragauti.
>>
>> Kas blogiausia — net ir Lietuvoje visai nebėra vietų, kur galima būtų 
>> viso to pavalgyti.
>>
>> -- 
>> Edvinas
>