Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: Audrys
Data: 2009-07-12 15:34:41
viska galima iskraipyti iki absurdo.
idomu, kada i lietuvos kaima atejo ryziai, kad butu galima lyginti su 
pomidorais ar bulvem.

"Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
news:h3ckdc$4cg$1@trimpas.omnitel.net...
> Audrys rašė:
>> jo ..... rauginti kopustai tai taip originalu, tik nezinia, kodel anglai 
>> vokiecius "krautais" (raugintais kopustais) vadina ....
>> o senoves lietuviai matyt kazkur ryzius augindavo ir balandelius 
>> gamindavo.....
>
> Mes čia apie originalumą ar apie lietuvišką virtuvę kalbame? Jei apie 
> originalumą šnekėti, tai turbūt skandinavai su savo surstroming bei 
> islandai su pūdytų rykliu ir tebus vieninteliai originalūs.
>
> Pradžiai pasiūlysiu pasiskaityti linką, ten kur Giedrius rašo apie tai, 
> kas yra lietuviškas maistas.
>
> Toliau. Ryžiai į Europą atkeliavo penkiolikto amžiaus viduryje.
> Bulvės Maistui europoje buvo pradėtos naudoti ar tik ne aštuonioliktame 
> amžiuje.
> Pomidorai Europoje maistui buvo pradėti naudoti šešioliktame amžiuje.
> Paprika taip pat atkeliavo iš Amerikos.
>
> Pasiknisus giliau, manau surastume dar krūvą dabar mums įprastų produktų, 
> kurie į Europą pateko visai nesenai.
>
> Bet grįžtu prie temos.
>
> Tagi, tęsiant tavo mintį, bet kokius Europiečių patiekalus negalima 
> laikyti jų nacionaliniais, jei juose yra naudojami ryžiai, bulvės, 
> pomidoras, paprika.
>
> Taigi, visus cepelinus, kugelius, vėdarus ir t.t. drąsiai braukiam iš 
> lietuvių patiekalų. Visose kitose virtuvėse irgi drąsiai tą darom. Italai 
> savo virtuvėj masiškai naudoja pomidorus, tad itališkos virtuvės 
> praktiškai nelieka. Guliašas nėra vengrų patiekalas (paprika). Graikiškos 
> salotos irgi ne graikiškos (tos pačios paprikos). Ir t.t.
>
> -- 
> Edvinas