Tema: Re: Lietuvisko maisto vieta
Autorius: Dex
Data: 2009-07-12 14:56:20
o be ryziu tai jau ne balandeliai butu?

Dex

Audrys wrote:
> jo ..... rauginti kopustai tai taip originalu, tik nezinia, kodel anglai 
> vokiecius "krautais" (raugintais kopustais) vadina ....
> o senoves lietuviai matyt kazkur ryzius augindavo ir balandelius 
> gamindavo.....
> 
> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
> news:h3chgh$24j$1@trimpas.omnitel.net...
>> Prisiminkim gi kà vaikystëj mamos virdavo ir kepdavo. Negi tai ne 
>> lietuviðka? :) Varðkëèiai, þemaièiø blynai, skryliai, virtiniai su varðke, 
>> bulvëm, lietiniai su varðke, lietiniai su mësa, pieniðkos sriubos, grybø 
>> sriubos, grybø patiekalai, virtos mësos, paukðtienos patiekalai, kotletai, 
>> ávairiausi troðkiniai, varðkës sûriai, koldûnai, balandëliai, rauginti 
>> kopûstai, agurkai ir t.t. Niekur neteko viso to matyti bei ragauti.
> 
>