Pirkau nerudijancio plieno kur pilna skelbimuose. Nežinau kur juos gamina - bet tikrai ne sklepukyje. Atrodo rimtai. Kas keista - parašyta(viduje buvo instrukcija) kad visiems produktams kaitinti iki 107 laipsniu ir is karto isjungti. Na kituose interneto saltiniuose - 112, 115 -dar po to pakaitinti 10, 15 ,20 min ant silpnos ugnies ir po to isjungti. O čia - 107. Gal čia termometrui tokia paklaida ???. Dar nebandžiau. "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:o9f6go$a7t$1@trimpas.omnitel.net... > 2017-03-04 21:28, Bastunas rašė: >> Turiu samadielka is 3mm nerudeikos jau 30 metu. Socializmo klestejimo >> laikais ne viena kiaule per ji praejo, o dabar stovi be darbo. Koncervus >> valgyti atsibodo. Termometras ir manometras butini dalykai. Su >> termometru gali kontroliuoti temperatura, kas labai svarbu. Nedakaitinsi >> suges, perkaitinsi mesa bus sudegus. Pats isbandziau jo tvirtuma prie >> 10 atmosferu. Pripyliau pilna vandens ir uzdares pripuciau iki 10 atm. >> Neisiskete ir as juo pasitikiu. Verdant slegis buna apie 4 atm > > Bandau įsivaizduot 6mm sieneles. Tą autoklavą nuo grindų atlupt pavyksta? > > S. > >> "Kas_Pasake" <nieko@nesake.lt> wrote in message >> news:o8v2ek$17t$1@trimpas.omnitel.net... >>> Gal kas turite, domėjotės ? >>> Kalba eina apie slėgio indą naudojamą konservam kaitinti. >>> Jeigu nekreipti dėmesio į kainą - tai kas geriau: >>> Yra nerūdijančio plieno, pigesni rūdijančio, 24 litrų, 30 litrų, >>> vietinės gamybos, baltarusiški ... >>> Baltarusiški be termometro (pagal slėgį) >>> Nusižiūrėjau į baltarusišką 24 litrų, nes sienelės storis 6mm ir pagal >>> tūrį pilnai pakanka. >>> Kažkaip įtartinas slėginis indas iš nerūdijančio plieno - nelabai >>> mėgsta tempimą - ar aš klystu ? >>> >