Tema: Re: Brandinta jautiena Kaune?
Autorius: Kesha
Data: 2016-08-03 11:53:21
Pabandyk "ilsinti" susukęs į folgą.

> na, nenoriu gincytis ir buti labai kateogriskas...bet pasakiau sako 
> patirti..su tuo Steak Supply mesa..gabalas storas, ir net tiek pakepus, 
> tikrai buvo pakankamai Rare..
> O nuomoniu yra labai ivariu - tarkime negalima kepti, jei negali nulaikyti 
> rankos ilgiau nei 3 virs groteliu (tipo per karsta). Manau vienareiksmisko 
> recepto cia nera, labai priklauso nuo pacios mesos, jos storio, "brandumo", 
> medzio angliu, aplinkos salygu (lauko temperaturos). Todel  fiksuoto laiko 
> ner a ir negali buti..As dazniausiai nusprendziu kada versti kepsni tada, kai 
> virsutine dalis pradeda "prakaituoti", prasimusa kazkiek sulciu I 
> virsu...arba, (kaip ir pats sakei), paspaudzius pirstu..
> Siaip, iprastini jautienos kepsneli (maximine ispjova ar nugarine), nestora 
> as ir kepu max. po 3 min is kiekvienos puses.
> Pvz. Kroatijoje kepiau kiaulienos sprandine ant alyvmedzio angliu, sprandine 
> buvo rieboka, varvejo riebalai, buvo daug ugnies, taciau nuolat vartant 
> puikiai pavyko iskepti ir nei kiek nesudeginti..Nezinau, kiek LT budavo 
> kepimas ant ugnies - viskas apdegdavo net ir nuolat vartant..Taip ir likau 
> nesuprates, ar tai taokojo kad malkos alyvmedzio, ar dar kiti dalykai..
>
> "Night" <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote in message 
> news:nnf07e$5dr$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nu bet tų RIMI kaina tai nx - 6,99 vienas steikiukas ne iš išpjovos... 
>> Kelis kartus pavarčiau, bet nesirįžau pirkti. Nors gal reiktų pabandyti...
>>
>> O dėl kepimo "ant nelabai karšto griliaus po 7 minutes kiekvieną pusę" - nu 
>> man atrodo kaip pornuxa. Sorry, žinau, kad dėl skonio nesiginčijama, ale 
>> bet tačiau manau, kad didelį mėsos gabalą a la steiką tiesiog visada reikia 
>> kepti kuo karščiau (argentiniečius mačiau kepant net pusiau ant ugnies) ir 
>> tuomet 4 min + 4 min + "pailsėjimas" tikrai gaunasi medium rare bent jau. 
>> Norit medium - dar po minutę pridėti. Ir šiaip geriausia ne laiką žiūrėti, 
>> bet "kalibruotu pirštu" pamaigyti, kad nustatyti iškepimo laispnį.
>>
>> "Rimas" <rimas_m@delayahoo.de> wrote in message 
>> news:nncpug$fi4$1@trimpas.omnitel.net...
>>> On 2016.07.28 13:59, rr wrote:
>>>>
>>>> http://www.balticlarus.lt/lt/kitchen-me/akcijos-/-naujienos/kitchen-me-sviezus-brandinti-jautienos-steikai-jau-rimi-prekybos-centruose-.htm
>>>
>>>
>>> Matai, šitie kainuoja panašiai tiek pat, kiek ir tam steaksupply. Tai 
>>> nesukdamas galvos einu į tą "steak" ir tiek.
>>> Bet galvojau, gal yra pigiau kažkas. Pvz Biovelos 1kg yra 2x pigiau. 
>>> Nežinau ar kokybė ta pati. Jei tokia - kad aš diletantas neatskirsiu - kam 
>>> man mokėt 2x daugiau.
>> 
>
> ---
> Šis elektroninis laiškas patikrintas dėl virusų  Avast antivirusinės 
> programinės įrangos.
> https://www.avast.com/antivirus