Tema: Re: Brandinta jautiena Kaune?
Autorius: Night
Data: 2016-07-29 12:32:28
Ok, įkalbėjai :) O į ta steak supply vis niekaip nenuvažiuoju - kitas miesto 
galas...

"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:nnf3in$7aa$1@trimpas.omnitel.net...
> na, nenoriu gincytis ir buti labai kateogriskas...bet pasakiau sako 
> patirti..su tuo Steak Supply mesa..gabalas storas, ir net tiek pakepus, 
> tikrai buvo pakankamai Rare..
> O nuomoniu yra labai ivariu - tarkime negalima kepti, jei negali nulaikyti 
> rankos ilgiau nei 3 virs groteliu (tipo per karsta). Manau vienareiksmisko 
> recepto cia nera, labai priklauso nuo pacios mesos, jos storio, 
> "brandumo", medzio angliu, aplinkos salygu (lauko temperaturos). Todel 
> fiksuoto laiko ner a ir negali buti..As dazniausiai nusprendziu kada 
> versti kepsni tada, kai virsutine dalis pradeda "prakaituoti", prasimusa 
> kazkiek sulciu I virsu...arba, (kaip ir pats sakei), paspaudzius pirstu..
> Siaip, iprastini jautienos kepsneli (maximine ispjova ar nugarine), 
> nestora as ir kepu max. po 3 min is kiekvienos puses.
> Pvz. Kroatijoje kepiau kiaulienos sprandine ant alyvmedzio angliu, 
> sprandine buvo rieboka, varvejo riebalai, buvo daug ugnies, taciau nuolat 
> vartant puikiai pavyko iskepti ir nei kiek nesudeginti..Nezinau, kiek LT 
> budavo kepimas ant ugnies - viskas apdegdavo net ir nuolat vartant..Taip 
> ir likau nesuprates, ar tai taokojo kad malkos alyvmedzio, ar dar kiti 
> dalykai..
>
> "Night" <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote in message 
> news:nnf07e$5dr$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nu bet tų RIMI kaina tai nx - 6,99 vienas steikiukas ne iš išpjovos... 
>> Kelis kartus pavarčiau, bet nesirįžau pirkti. Nors gal reiktų 
>> pabandyti...
>>
>> O dėl kepimo "ant nelabai karšto griliaus po 7 minutes kiekvieną pusę" - 
>> nu man atrodo kaip pornuxa. Sorry, žinau, kad dėl skonio nesiginčijama, 
>> ale bet tačiau manau, kad didelį mėsos gabalą a la steiką tiesiog visada 
>> reikia kepti kuo karščiau (argentiniečius mačiau kepant net pusiau ant 
>> ugnies) ir tuomet 4 min + 4 min + "pailsėjimas" tikrai gaunasi medium 
>> rare bent jau. Norit medium - dar po minutę pridėti. Ir šiaip geriausia 
>> ne laiką žiūrėti, bet "kalibruotu pirštu" pamaigyti, kad nustatyti 
>> iškepimo laispnį.
>>
>> "Rimas" <rimas_m@delayahoo.de> wrote in message 
>> news:nncpug$fi4$1@trimpas.omnitel.net...
>>> On 2016.07.28 13:59, rr wrote:
>>>>
>>>> http://www.balticlarus.lt/lt/kitchen-me/akcijos-/-naujienos/kitchen-me-sviezus-brandinti-jautienos-steikai-jau-rimi-prekybos-centruose-.htm
>>>
>>>
>>> Matai, šitie kainuoja panašiai tiek pat, kiek ir tam steaksupply. Tai 
>>> nesukdamas galvos einu į tą "steak" ir tiek.
>>> Bet galvojau, gal yra pigiau kažkas. Pvz Biovelos 1kg yra 2x pigiau. 
>>> Nežinau ar kokybė ta pati. Jei tokia - kad aš diletantas neatskirsiu - 
>>> kam man mokėt 2x daugiau.
>>
>
> ---
> Šis elektroninis laiškas patikrintas dėl virusų  Avast antivirusinės 
> programinės įrangos.
> https://www.avast.com/antivirus
>