Tema: Re: galbut kazkur Vilniuje yra "Buffalo Chicken Wings"? (tas kaszino-supras)
Autorius: kaiser
Data: 2015-02-19 08:18:26
Maniškis irgi fermentuotas jei apie tai kalba. Spėju, visi to tipo 
padažai fermentuoti. Tik česnakų maniškiam nėra. Bet kažkaip nėra noro 
dar vieno čili buteliuko į šaldytuvą pastatyti, nes turimų trijų dėl jų 
realaus aštrumo dar ilgokai užteks ;)
Beje, kadangi Sriracai naudojami Jalapenai, tai ne kažką juos ten 
rauginti ir tereikia, nes čilių skalėj vos ne švelniausi.

OT: gal šiemet ir pačiam pavyks "užraugti" čilių jei derlius gausesnis 
nei pernai bus ;) Pernai White Habanero tik į malūnėlį užteko, o Tabasco 
išvis keli pipirai tebuvo. Bet pasėjau vėlai ir vazonuose augo.

2015-02-18 17:12, tranzoo rašė:
> sriraca yra daugiau cili + cesnakas skonio, nei astrus.
>
> cili pipirai specialiai brandinami (rauginami), kad butu daugiau cili
> skonio, o ne deginimo.
>
> tabasco siam recepte astruma duoda. (as naudoju is habanero pipiru
> pasidaryta. tiesiog smulkinti habanero, actas, druska. habanero menesi
> laikiau suryme.)
>
> "kaiser" <TRINTInewsams@outlook.com> wrote in message
> news:mc26mr$kmn$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sriracha padažas kažkuo ypatingas skonio atžvilgiu apart to kad
>> aštrus? Neteko ragaut ir jei jis niekuo neypatingas tai pakeisčiau
>> šituo, kuris labai aštrus: http://goo.gl/XnR8Jb .

-- 
kaiser