Tema: Spageciai su juru bjaurybemis ir idarytos paprikos
Autorius: Night
Data: 2014-12-08 15:15:16
Dariau sita pagal Giedriu - nepatiko man tas idaras su trupiniais, nors 
bendras patiekalo skonis gavosi labai geras. Truputi patobulinau ir 
noriu pasialinti inprovizacija - mano skoniui galvosi puikiai.

Apkepam svoguna ant alyvuogiu aliejaus, po kokiu 7 miuciu arba kai 
svogunas pasidaro gelsvai skaidrus - sudedam kokias 3 skilteles sukapoto 
cesnako. Dar minute pakaitinam. Sudedam supjaustyta cili pipiriuka del 
astrumo - manau galima bet koki is astriu, manau netgi galima kazkuo 
kitu astriu pakeisti, arba visai nedeti, jei nepatinka. Pilam nepilna 
stikline balto vyno, pora skardiniu kapotu konservuotu pomidoru. Gerai 
pakaitinam kokias minutes 5, kad vynas nugaruotu. Galiausiai dedam juros 
gerybes - man labiausiai patiko kalmarai, supjaustyti ziedais ir 
tigrines krevetes. Dar buvau nusipirkes kokteili ten kazkoki, bet sudas 
nerealus. Kita karta apsistosiu tik ties krevetemis ir kalmarais, na 
arba jei dar kanors nesugadinot turesiu is tos operos. Krevetems ir 
kalmarams maks, 5 minutes troskinimo kad i puspadi nepavirstu. 
Druska/pipirai pagal skoni. Viskas. Viska galima dar sutirstinti, 
kokiais miltais su sviestu, bet as nenorejau prarasti padazo gaivumo tai 
palikau toki skystoka. Valgyti su (tiksliau ant) spageciu pvz. O tarkim 
padarius skysciau - manau visai nebloga sriuba butu, su bulkyte.

Dabar kita posto dalis - gal kas galit pasidalinti kokiu patikrintu 
receptu idarytu papriku - kazkaip uzsimaniau vaikyste prisiminti :)