Tema: Re: Q: troskiniai
Autorius: lllll
Data: 2011-09-23 10:30:51
Tokie ne ypatingai tiršti troškiniai:
Vištienos troškinukas:
Smulkinam svogūnus, pakepinam ant sviestuko, ten pat sudedam gabaliukais 
supjaustytą virtą vištieną (gali būti atvėsus), norint - griežinėliais 
pjaustytas morkas, prieskonių, įdedam grietinės (arba grietinėlės) ir ant 
silpnos ugnies patroškinam uždengę dangtį, kad vištiena suminkštėtų. Ilgiau 
troškinant bus mažiau padažiuko... Skanu su virtom bulvėm. Prie to paties - 
išvirus vištieną turime sultinį, kur pasmulkinę ir palikę kelis vištienos 
gabaliukus ir įdėję daržovių, turėsime puikią sriubą. Arba vietoje daržovių 
dėti ryžių, makaronų.... pagal fantaziją.
Čili sriuba - tirštoka, kaip ir troškinukas gaunasi: pusė kilo maltos arba 
smulkiai gabaliukais pjaustytos jautienos, 0,5 kg šviežių pomidorų, 
nuplikytų ir nuluptomis odelėmis (aš naudojau tiesiai iš skardinės), 400 g 
konservuotų aštrių raudonųjų pupelių, Čili pipiras, 100g aštraus pomidorų 
padažo, svogūnai, česnakai, paprika. Pomidorus, čili, papriką, česnaką 
sumalti, svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su jautiena, kol 
paruduos. Tada viską į puodą, pridėti prieskonių (paprikos milteliai, 
prieskoniai jautienai, troškiniams), troškinti 15-20 min ant silpnos ugnies. 
Įsipylus pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu... Skanu su česnakine duona, 
gerai sušildo vėsiomis dienomis.

lllll

"optimistas"  wrote in message news:j5c8h0$t15$1@trimpas.omnitel.net...

Gera diena jaunimas,
gal ka turite rekomenduoti is greitai paruosiamu nesudetingu troskiniu?
Nes pagrindinis valgis namie tapo makaronai su skirtingais priedais. 
Atsibodo. Pameginau meksikietiska troskini. Gana nesunkus gaminti ir skanus. 
Ka dar is troskintu patiekalu galima pasibandyti?
Arba siaip gal kazka idomaus-skanaus gaminate pietums-vakarienei, kas 
nereikalauja daug laiko.