Tema: Re: troskiniai
Autorius: keksas
Data: 2011-09-23 09:58:26
> gal ka turite rekomenduoti is greitai paruosiamu nesudetingu troskiniu?

Darau toki. Troskinu senoviniame spyziniame puode, toks buitinis kazanas.
Kiauliena stambiai supjaustau, puode apkepu (geriausiai tinka sonine su puse 
riebios), ant virsaus stambiai pjaustyti svogunai ir morkos (galima stambiai 
tarkuoti). Dar tinka porai arba paprika. Esme ta, kad is darzoviu 
issiskyrusias sultis sugertu mesa. Kai sulciu nelieka, barstau prieskonius 
(misiniai, tinkantys mesai - kaukazietiski, graikiski etc.), pilu verdanti 
vandeni ir dedu druska (truputi per daug). Kai uzverda, dedu bulves ir 
kalafijorus (arba brokolius). Sios darzoves nesuverda ir sugeria dali 
druskos. Kai baigia troskintis (25-30min), pabastau troskini smulkintom 
petrazolem, krapais arba galima smulkintais svogunu laiskais.
Valgau su grietine arba grietinele.