Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-09-02 20:24:29
arba scotch singlemalto padauginus ir nurautu ;)

"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:i5ok9n$f4q$1@trimpas.omnitel.net...
> Scotch Bonneto padauginus jauciu visai stoga nurautu
> Eyjafallajokull wrote:
>> Spëju Povilai, dëjai daugiau negu 1/3 pipiro stiklainiui?
>> Niekad nieko panaðaus nedariau, tai bijau ir pagailët ir persistengt. 
>> Darysiu su Scotch Bonet Red arba su Demon Red.
>>
>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>> news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> paraðë naujienø 
>>> news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Taigi procesas toks:
>>>> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
>>>> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
>>>> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
>>>> prispausti,
>>>> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
>>>> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
>>>> sirupa,
>>>> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
>>>> procesas
>>>> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
>>>> tuomet
>>>> jie bus minksti ir praras forma.
>>> Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai 
>>> uzsikonservuoja patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti 
>>> ju tikrai nereikia. As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is 
>>> tavo pateikto recepto, irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais 
>>> gerai, bet kai atsidariau ir paragavau, tai visos abejones issisklaide - 
>>> ten buvo saldziarugstis dinamitas.
>>
>>